Στην Αθήνα θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της UEFA

Η προθεσμία για τις υποψηφιότητες είναι ως τις 20 Ιουλίου

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της UEFA, ο οποίος και θα αντικαταστήσει τον Μισέλ Πλατινί, που για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν έχει δικαίωμα ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, μετά το διαβόητο σκάνδαλο που συγκλόνισε το λαοφιλές παιχνίδι.

Οι σχετικές αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στο πλαίσιο ειδικού συνεδρίου που θα γίνει γι' αυτόν τον σκοπό, το διήμερο 13 και 14 Σεπτεμβρίου σ��ην Αθήνα, ενώ μέχρι τότε χρέη προέδρου θα εκτελεί ο Ισπανός Άνχελ Μαρία Βιγιάρ.

Τα 55 μέλη της UEFA θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρο και όποιος βγει από την διαδικασία, θα βρίσκεται στην ηγεσία της μέχρι τον Μάρτιο του 2019, ενώ ταυτόχρονα θα είναι και αντιπρόεδρος της FIFA.

Ως τώρα, έχουν εκφράσει δημόσιο ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στις εκλογές, οι αντιπρόεδροι της UEFA, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ (Ισπανία) και Μίχαελ Βαν Πράα��κ (Ολλανδία), καθώς και ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σλοβενίας, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Η προθεσμία για τις υποψηφιότητες είναι ως τις 20 Ιουλίου, ενώ και ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης πολύ πιθανό να βρίσκεται ανάμεσα στους υποψηφίους, όντας αυτή την στιγμή Γενικός Γραμματέας της UEFA. Μάλιστα, πολλοί θεωρούν ότι έχει και πολλές πιθανότητες να βγει, αν αποφασίσει να διεκδικήσει την προεδρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top