Το ΣτΕ έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν τα έργα στο γήπεδο της ΑΕΚ

Η ημέρα που περίμεναν οι «κιτρινόμαυροι» έφτασε

Το ΣτΕ έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν τα έργα στο γήπεδο της ΑΕΚ

Η ημέρα που περίμενε η ΑΕΚ έφτασε, καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσίευσε σήμερα τις υπ΄ αριθμ. 2153-2154/2015 αποφάσεις της με τις οποίες ομόφωνα απορρίπτονται οι προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και κατοίκων της περιοχής, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να προχωρούν τα έργα κατασκευής της «Αγιάς Σοφιάς».

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ.λπ. ζητούσαν, μεταξύ των άλλων, την ακύρωση της από 3.11.2014 απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας».

Οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων (μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια, κ.λπ. που προβλέπονται) είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ως αόριστους και αβάσιμους.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ξεπεράστηκε και το τελευταίο εμπόδιο στον δρόμο της ΑΕΚ για να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έτσι πλέον οι «κιτρινόμαυροι», με την απόφαση του ΣτΕ μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση της οικοδομικής άδειας, που θα σηματοδοτήσει με τη σειρά της την πολυπόθητη έναρξη των εργασιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top