«Βόμβα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Ποινική δίωξη σε 16 άτομα για στημένους αγώνες

7 από τους εμπλεκόμενους κατηγορούνται και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Βαρύτατες ποινικές διώξεις για την υπόθεση με τους στημένους αγώνες και τους εξαγορασμένους διαιτητές άσκησε η Εισαγγελία της Αθηνάς κατά 16 ατόμων.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας κ. Ηλία Ζαγοραίο, οι κατηγορούμενοι είναι: 4 παράγοντες της ΕΠΟ, 2 παράγοντες ΠΑΕ, 2 πρόσωπα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, 3 διαιτητές (μεταξύ αυτών και εν ενέργεια).

Πέντε είναι οι κατηγορούμενοι από άλλες επιτροπές.


Ο κ. Ζαγοραίος δεν θέλησε να δώσει ονόματα στη δημοσιότητα, σε συνεννόηση και με την εισαγγελέα Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, καθώς δεν έχει γίνει άρση του σχετικού απορρήτου.

Οι διώξεις είναι πάντως προσωποποιημένες, και βασίζονται στις εξής κατηγορίες:

-Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

-Απάτη κατά συναυτουργία, κατ΄εξακολούθηση, συνήθεια και επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος

-Απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ'έξακολούθηση με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος και'επάγγελμα και συνήθεια

-Δωροδοκία και δωροληψία για αλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές δραστηριότητες σε βαθμό πλημμελήματος (ειδικός ποινικός νόμος).

Την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης φέρ��υν συνολικά 7 από τα 16 εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Στο πόρισμα των 173 σελίδων oι Eισαγγελείς Αριστείδης Κορέας και Ελένη Σίσκου, περιγράφουν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που ερευνήθηκε από το 2011 ως το 2013.

Παράλληλα τονίζονται ιδιαίτερα οι συνέπειες της χειραγώγησης, με ομάδες που υποβιβάζονται χάνοντας τεράστια ποσά και άλλες που αντιθέτως αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Άξονες του πορίσματος είναι οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, οι αγώνες καθώς και έκρηξη που είχε σημειωθεί σε φούρνο του διαιτητή Κωνσταντινέα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top