Η πτώση των τιμών στην αγορά ακινήτων δεν έχει τέλος - H Ελλάδα στη χειρότερη θέση του Business Insider

Η λίστα με τις 9 χειρότερες και με τις 5 ισχυρότερες

Η πτώση των τιμών στην αγορά ακινήτων δεν έχει τέλος

Η αγορά ακινήτων δείχνει μια επιβράδυνση σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, σε κάποιες χώρες ανάμεσα τους και η Ελλάδα, η πτώση των τιμών των ακινήτων δεν έχει σταματήσει. Το Business Insider δημιούργησε μια λίστα με τις 9 χώρες στις οποίες σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες πτώσεις τιμών το δεύτερο τρίμηνο του 2017, βάσει των στοιχείων του Global Property Guide (παγκόσμιου οδηγού ακινήτων).

Στην Ελλάδα, οι τιμές ακινήτων έπεσαν κατά 2,53% το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ το 2016 είχαν καταγράψει πτώση 1,55%. Έτσι, καταλαμβάνουν την ένατη θέση ανάμεσα στις χειρότερες αγορές ακινήτων παγκοσμίως.

«Η δεκαετής κατάρρευση δεν έχει τελειώσει ακόμη», αναφέρει ο σχετικός οδηγός για την Ελλάδα.

Η πιο αδύναμη αγορά ακινήτων παγκοσμίως είναι το Πουέρτο Ρίκο σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Οι τιμές τους έπεσαν κατά 9,59% το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Σημειώνεται  να σημειωθεί ότι η ανάλυση αυτή έγινε πριν από τον καταστροφικό τυφώνα Μαρία, που ισοπέδωσε το Πουέρτο Ρίκο στα τέλη του τρίτου τριμήνου. 

Από την άλλη πλευρά, οι πέντε ισχυρότερες αγορές ακινήτων είναι η Ισλανδία (αύξηση 21,28%), το Χονγκ Κονγκ (+19,27%), η Ιρλανδία (+13,52%), ο Καναδάς (+13,08%) και η Ρουμανία (+8,87%).

Η λίστα του Business Insider με τις χειρότερες αγορές ακινήτων στον κόσμο

1. Πουέρτο Ρίκο

2. Ρωσία

3. Κατάρ

4. ΠΓΔΜ

5. Αίγυπτος

6. Ουκρανία

7. Σιγκαπούρη

8. Ταϊλάνδη

9. Ελλάδα

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top