Το Facebook παρουσίασε το Messenger μόνο για παιδιά

Θα «τσατάρουν» ασταμάτητα και με ασφάλεια

To Facebook παρουσίασε το Messenger Kids

Τώρα και τα παιδιά έως 13 ετών θα μπορούν να συνομιλούν με τους φίλους τους στο Messenger με ασφάλεια χάρη στη νέα εφαρμογή που παρουσίασε το Facebook, το Messenger Kids.

Με την εφαρμογή αυτή θα μπορούν να ανταλλάσσουν μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο, με τους γονείς όμως να έχουν την πλήρη επίβλεψη των συνομιλιών, ενώ ενσωματώνει τα κατάλληλα φίλτρα ώστε να παιδιά να μην εκτίθενται σε ακατάλληλο περιεχόμενο που περιέχει βία, γυμνές εικόνες, σεξ, κ.α.

Τα παιδιά έως 13 ετών θα μπορούν να δημιουργούν ατομικές ή ομαδικές συνομιλίες με τις εγκεκριμένες από τους γονείς τους επαφές, ενώ όλα τα μηνύματα των παιδιών που θα στέλνονται σε άτομα άνω των 13 ετών θα εμφανίζονται και στο Messenger των γονιών τους, οι οποίοι θα είναι εκείνοι που θα δίνουν κάθε φορά το πράσινο φως για το αν το παιδί τους θα γίνει διαδικτυακός φίλος με κάποιον.

Το Messenger Kids, που αναπτύχθηκε με τη συνεργασία ψυχολόγων και άλλων ειδικών, καθώς επίσης μετά από τις συμβουλές 1.200 γονιών, είναι μια αυτόνομη εφαρμογή που εγκαθίσταται στον υπολογιστή-ταμπλέτα ή στο «έξυπνο» κινητό του παιδιού και η οποία ελέγχεται από τον λογαριασμό του γονιού στο Facebook.

Επίσης, για να τη χρησιμοποιήσει ένα παιδί δεν χρειάζεται να έχει λογαριασμό στο Facebook, αρκεί να έχουν οι γονείς του, οι οποίοι θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο και θα μπορούν να προσθέτουν και να αφαιρούν φίλους από τις επαφές των παιδιών τους.

Το Facebook διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα υπάρχουν καθόλου διαφημίσεις και δεν θα αξιοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών για διαφημιστικούς σκοπούς.

Ακόμη, το Facebook δεν θα γνωρίζει την ακριβή ηλικία κάθε παιδιού και δεν θα μετακινεί αυτόματα τους χρήστες του Messenger Kids στο κανονικό Messenger ή στο Facebook, όταν περάσουν το όριο των 13 ετών. Αν το παιδί μετά τα 13 του θέλει να γίνει χρήστης του Facebook, θα ανοίγει ένα νέο ξεχωριστό λογαριασμό, στον οποίο δεν θα μεταφέρονται τα δεδομένα από το Messenger Kids.

Σε πρώτη φάση, η νέα εφαρμογή, που χρειάσθηκε 18 μήνες για να αναπτυχθεί, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ σε συσκευές της Apple με λειτουργικό σύστημα iOS και θα ακολουθήσουν οι συσκευές Android, καθώς και περισσότερες χώρες.

Το κατά πόσο η νέα εφαρμογή θα αρέσει στους γονείς μένει να αποδειχθεί στην πράξη, καθώς έντονες είναι οι ανησυχίες και για την επίδραση που θα έχει η τόσο μεγάλη έκθεση των παιδιών στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά και η ανασφάλεια που είναι μεγάλη για τη συλλογή των προσωπικών δεδομένων των παιδιών. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top