Ο γοητευτικός κριτής του MasterChef, Σωτήρης Κοντιζάς μιλά αποκλειστικά στο star.gr: «Δεν θεωρώ ότι είμαι αυστηρός»

Ο σεφ που έχει κλέψει τις εντυπώσεις

Ο γοητευτικός κριτής του MasterChef, Σωτήρης Κοντιζάς μιλά αποκλειστικά στο star.gr: «Δεν θεωρώ ότι είμαι αυστηρός»

Ο Σωτήρης Κοντιζάς έχει κλέψει τις εντυπώσεις φέτος στο Master Chef μέσα από τον ρόλο του κριτή. «Καθαριότητα, πειθαρχία, οργάνωση», είναι το σύνθημά του το οποίο ακούραστα επαναλαμβάνει σε όλους τους διαγωνιζόμενους, οι οποίοι τον σέβονται ή και τον «τρέμουν» λίγο.

Ο γοητευτικός 34χρονος σεφ γεννημένος από μητέρα Ιαπωνέζα και πατέρα Έλληνα, μεγαλωμένος στην Αθήνα, με γεύσεις και κουλτούρα όμως από την μακρινή Ιαπωνία, ήταν αδύνατο να ξεφύγει από έναν δρόμο γεμάτο ανατροπές, πειραματισμούς και δημιουργία.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς ήθελε από μικρός να καταπιαστεί με τη μαγειρική. Έτσι αφού πήρε πτυχίο Οικονομικών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος, αποφάσισε να παρατήσει τα πάντα και να μπει στη «μάχη» της κουζίνας.

Το 2005 έκανε τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες πλάι στον Χριστόφορο Πέσκια, στο Πbox και στη συνέχεια αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα καλύτερα εστιατόρια της Κοπεγχάγης και του Λονδίνου. Μαθήτευσε δίπλα σε μεγάλους σεφ όπως ο Rasmus Kofoed (Geranium) και ο Torsten Vildgaard (Studio), καθώς και σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου με δύο αστέρια Michelin, το The Ledbury του Λονδίνου.

Μάλιστα η προσωπική επιβράβευση ήρθε μετά την ανακήρυξη του ως «καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος Σεφ», για το 2016, σε διεθνή διαγωνισμό.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς έδωσε το «παρών» στο πάρτι του Master Chef το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας και μίλησε στο star.gr.

Θεωρείτε τον εαυτό σας αυστηρό κριτή και πως νιώθετε που φέτος έχετε τον ρόλο του κριτή;

«Πραγματικά δεν είναι καθόλου εύκολο να κρίνεις, μερικές φορές θα προτιμούσα να μαγείρευα! Δεν θεωρώ ότι είμαι αυστηρός, απλά δώσαμε το στίγμα από την αρχή για να δείξουμε στα παιδιά ότι πολλά πράγματα, εξαρτώνται από τις λεπτομέρειες και με αυτόν τον τρόπο να καταλάβουν κι αυτοί ότι τα πράγματα είναι σοβαρά, δεν είναι ένα παιχνίδι, είναι ένας διαγωνισμός. Ο στόχος είναι να μαγειρέψουν τα παιδιά καλύτερα και να προσπαθήσουμε μέσα από αυτή την υποκειμενικότητα, γιατί μας ζητάτε να κάνουμε κριτική, που είναι από μόνο του υποκειμενικό, να προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο αντικειμενικοί γίνεται».

Όσο για το αν έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής κάποιον παίκτη, μας είπε: «Δεν είναι ένας, είναι αρκετοί».

Υπάρχει κάποιος διαγωνιζόμενος που να σας θυμίζει τον εαυτό σας στην αρχή της καριέρα σας;

«Ναι! Αλλά δεν μπορώ να σας πω όνομα…!»

Ωστόσο, σε κάποια επεισόδια του MasterChef είδαμε τον Σωτήρη να φτύνει σε χαρτοπετσέτα κάποια φαγητά που δεν του άρεσαν, όπως μια καμένη μελιτζάνα και ένα πολύ αλμυρό παντζάρι. Εκείνος μας είπε:

«Ένα φαγητό, μια πρώτη ύλη να είναι λύσσα, είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν μάγειρα. Αν είναι πολύ ψημένο, θα το φας. Αν είναι λίγο ψημένο πάλι θα το φας, αν είναι ανάλατο θα προσθέσεις αλάτι, αν κάτι έχει πάρα πολύ αλάτι, δεν μπορείς να το φας!»

Ο Σωτήρης Κοντιζάς, εκτός από κριτής στο MasterChef είναι και ο Head Chef στο αθηναϊκό εστιατόριο Nolan, όπου παρουσιάζει ένα δημιουργικό γεφύρωμα των γεύσεων της Άπω Ανατολής με την ελληνική παράδοση. 

 

Της Τζωρτζίνας Γιαννοπούλου (ggiannopoulou@star.gr)
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top