Η εκπρόσωπος της Μόσχας, η 27χρονη Γιούλια Σαμοΐλοβα, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και τραγουδάει καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, έπειτα από αναφορές ότι επισκέφθηκε την Κριμαία μετά την προσάρτηση της χερσονήσου αυτής από τη Ρωσία, ενδέχεται τελικά να φάει «Χ» από την Ουκρανια, όπου θα διεξαχθεί ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision στις 13 Μαΐου.

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU)., όπως διαβάσατε στο star.gr. «Οι υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) της Ουκρανίας απαγόρευσαν την είσοδο στη Γιούλια Σαμοΐλοβα για τρία χρόνια. Η απόφαση μόλις ελήφθη», δήλωσε την Τετάρτη τηλεφωνικά στο AFP μια εκπρόσωπος της SBU, η Αλένα Γκιτλιάνσκα. «Η απόφαση ελήφθη λόγω των πληροφοριών που λάβαμε για την παραβίαση της ουκρανικής νομοθεσίας εκ μέρους της», πρόσθεσε.

Ωστόσο, η Ρωσία δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και η είδηση αυτή είναι εξώφυλλο στη ρωσική εφημερίδα Komsomolskaia Pravda με τίτλο «Ευρωμίσος», τονίζοντας ότι το Κίεβο «έσπασε τα μούτρα μιας ανυπεράσπιστης, 27χρονης γυναίκας σε αναπηρικό αμαξίδιο».

Πιο αναλυτικά, το Κρεμλίνο ζήτησε από το Κίεβο να επανεξετάσει την απόφασή του να απαγορεύσει την είσοδο της σε ουκρανικό έδαφος.

«Κατά τη γνώμη μας, αυτή η απόφαση είναι εξαιρετικά άδικη και βλαπτική και πραγματικά περιμένουμε να επανεξεταστεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι ελπίζει «η Ρωσίδα υποψήφια να μπορέσει να συμμετάσχει» στη Eurovision.

Ο Πεσκόφ επίσης επέκρινε το Κίεβο ότι «μειώνει το κύρος του διαγωνισμού αυτού», απαγορεύοντας σε μια χώρα τόσο σημαντική όσο η Ρωσία να συμμετάσχει.

«Θα συνεχίσω, πιστεύω ότι με κάποιο τρόπο όλα θα αλλάξουν», δήλωσε από την πλευρά της την Τετάρτη η ίδια η Σαμοΐλοβα μιλώντας στο κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Perviy Kanal.

Πρόσθεσε, δε, ότι δεν μπορεί να κατανοήσει πώς το Κίεβο «μπορεί να βλέπει κάποιου είδους απειλή σε μια νεαρή γυναίκα όπως εγώ».

Εξάλλου το πρωί της Πέμπτης, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο να μην μεταδοθεί η Eurovision στη Ρωσία. «Κανένα εθνικό ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο δεν θα μεταδώσει τον διαγωνισμό», δήλωσε παρουσιαστής του ειδησεογραφικού δικτύου Rossiya 24.

Tags: