Πέθανε ο σχεδιαστής της bandage μόδας Hervé L. Leroux

Σε ηλικία 60 ετών

Απεβίωσε ο Hervé L. Leroux

O Γάλλος σχεδιαστής μόδας Hervé L. Leroux που αποθεώθηκε στο κόκκινο χαλί της δεκαετίας των 90s με τα τολμηρά, σχεδόν σαν δεύτερο δέρμα, bandage dresses -ένα ιδιότυπα κομψό και ασφυκτικό φόρεμα σαν φτιαγμένο από επίδεσμους που εκτίμησαν οι ντίβες με καμπύλες- πέθανε σε ηλικία 60 ετών.

Το νέο ανακοίνωσε η Fédération de la Haute Couture et de la Mode της Γαλλίας. Ο πρωτοπόρος σχεδιαστής δημιούργησε μια διαχρονική φόρμα στο στιλ που αγκαλιάζει τη γυναικεία φόρμα σε μια επίδειξη body con μόδας.

Στενά, ελαστικά και εντυπωσιακά τα bandage dresses που επινόησε ο Leroux είναι σχεδόν "πορνογραφικά" και ως τέτοια έχουν εκτιμηθεί από κάθε διάσημη στο κόκκινο χαλί.

Ο σχεδιαστής που ίδρυσε τον δικό του οίκο Léger αποθεώθηκε δύο δεκαετίες πριν, όταν έδωσε με το ρούχο του μια φωνή στη σεξουαλικότητα της θηλυκής φόρμας και τον ερωτικό φεμινισμό στις δημόσιες εμφανίσεις. Η Eva Herzigova ήταν μια από τις αιώνιες μούσες του.

Δημιουργίες του έχουν φορέσει όλα αυτά τα χρόνια μερικά από τα διασημότερα ονόματα της σόουμπιζ, όπως οι Kim Kardashian, Gisele Bundchen, Miranda Kerr, Beyonce, Rihanna, Sofia Vergara, Taylor Swift, Mariah Carey, Victoria Beckham και Meghan Fox. Ο Hervé Léger, που γεννήθηκε στη Μπαπώμ της βόρειας Γαλλίας και αργότερα άλλαξε το όνομά του σε Leroux, είχε σπουδάσει γλυπτική στο Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts του Παρισιού πριν γίνει κομμωτής. Κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης μόδας του οίκου Chloé, όπου έκανε το styling, αποφάσισε να μεταπηδήσει στο σχεδιασμό ρούχων, ξεκινώντας από καπέλα και τσάντες.

Το 1980 γνώρισε τον Karl Lagerfeld, που τον προσέλαβε για να εργαστεί στη Fendi. Αργότερα τον ακολούθησε στον οίκο Chanel. Ο Leroux εργάστηκε επίσης για τις Lanvin Haute Couture και Diane von Furstenberg. Το 1986 δημιούργησε το δικό του επώνυμο label, την Hervé Léger, και τότε ξεκίνησε να φτιάχνει τα περίφημα bandage φορέματα. «Η ιστορία του φορέματος είναι πολύ απλή. Πριν ξεκινήσω να φτιάχνω ρούχα ήμουν κομμωτής και μετά έφτιαχνα καπέλα. Μια μέρα στο εργοστάσιο βρήκα κάτι λωρίδες ύφασμα που προορίζονταν για τα σκουπίδια. Μου έδωσαν την ιδέα να τα πάρω και να τα βάλω το ένα δίπλα στο άλλο όπως κάνεις στα καπέλα», έχει πει ο Leroux σχετικά με τη γέννηση της ιδέας.

Ο οίκος Hervé Léger εξαγοράστηκε το 1998 από τον επιχειρηματικό κολοσσό τους Λος Άντζελες, BCBG Max Azria. Ο Leroux έχασε τα εμπορικά δικαιώματα του οίκου του τον Απρίλιο του 1999 και αποτραβήχτηκε από το δημιούργημα του.

Χωρίς να γνωρίζει τι σημαίνει ήττα ο σχεδιαστής συνέχισε να δημιουργεί κατά παραγγελία για λίγους πελάτες του και ξεκίνησε να δημιουργεί ξανά μόδα με την επωνυμία Hervé L. Leroux από τη νέα έδρα του, μια boutique στο νούμερο 32 της rue Jacob στο Παρίσι.

Το 2013, 12 χρόνια μετά την αποχή του, η Fédération de la Haute Couture et de la Mode της Γαλλίας τον προσκάλεσε να δείξει τις δημιουργίες του στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας.

Η Dita Von Teese, μούσα του ίδιου τον αποχαιρέτησε στο Instagram. «Τον λάτρευα για το πνεύμα, την κομψότητα του, το ταλέντο του που πήγαζε από αυθεντικό πάθος που υπήρξε αδιάφορο απέναντι στην εμπορικότητα της μόδας» έγραψε στη λεζάντα της.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top