Η Αυστραλέζα Μιράντα Κερ παρέδωσε σήμερα στην αμερικανική δικαιοσύνη κοσμήματα αξίας 8,1 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε λάβει ως δώρο και τα οποία φέρονται να έχουν σχέση με το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς στους κόλπους του κρατικού επενδυτικού ταμείου 1MDB της Μαλαισίας.

Το 34χρονο μοντέλο είχε λάβει τα κοσμήματα αυτά από τον επιχειρηματία και χρηματιστή Τζο Λόου, έναν οικείο της οικογένειας του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ και τα παρέδωσε σήμερα σε ομοσπονδιακούς αστυνομικούς στο Λος Άντζελες, ανακοίνωσε εκπρόσωπός της στο AFP. "Από την αρχή της έρευνας, η Μιράντα Κερ συνεργάστηκε πλήρως και δεσμεύτηκε να παραδώσει στην κυβέρνηση τα κοσμήματα που της είχαν προσφερθεί. Θα συνεχίσει να βοηθά στην έρευνα όσο μπορεί", πρόσθεσε. 

Η Κερ ανήκει στις διασημότητες, το όνομα των οποίων ενεπλάκη στο σκάνδαλο του 1MDB.

Στα μέσα Ιουνίου, ο ηθοποιός Λεονάρντο ντι Κάπριο παρέδωσε στις αμερικανικές αρχές διάφορα δώρα που είχε λάβει από τον Λόου, κυρίως ένα 'Οσκαρ που είχε απονεμηθεί στο Μάρλον Μπράντο, έναν πίνακα του Πικάσο και ένα κολάζ του Μπασκιά. 

Ο επιχειρηματίας και χρηματιστής Λόου θεωρείται ύποπτος για το ξέπλυμα 400 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων που υπεξαιρέθηκαν από το ταμείο, μέσω ενός τραπεζικού λογαριασμού στις ΗΠΑ. 

Οι διώξεις που έχει αρχίσει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για την υπόθεση αυτή δεν αφορούν ούτε τη Μιράντα Κερ ούτε τον Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Tags: