Aποκλειστικό star.gr: Ο Τζεμ του Ταμάμ τα σπάει ως…γουρούνι με ταλέντο στο τραγούδι

Ο Γιάννης Χατζηγεωργίου μιλάει για όλα

Γνωρίσαμε τον Γιάννη Χατζηγεωργίου ως Τζεμ μέσα από το τηλεοπτικό Ταμάμ και από τότε προσπαθεί με πείσμα και ψυχή, να δώσει το καλλιτεχνικό του στίγμα. Σήμερα εκτός από την τηλεόραση τον… ακούμε στον κινηματογράφο. Δανείζει την φωνή του στο απολαυστικό καρτούν «Τραγούδα» και έχει τον ρόλο ενός πολυτάλαντου αλλά εκκεντρικού γουρουνιού, του Γκαντερ. Στους υπόλοιπους ήρωες συναντάμε τους: Θέμη Γεωργαντά, Τζωρτζίνα Λιώση, Ντένη Μακρή.

Ετοιμαστείτε να παρασυρθείτε απο τον ρυθμό μιας εξωφρενικά αστειας ταινίας. Ακούγονται πάνω από 65 αγαπημένα τραγούδια αναμεσα τους Frank Sinatra (My Way), Katy Perry (Firework),  Lady Gaga (Bad Romance), John Legend (All of Me), Sam Smith (Stay with me), ενώ ακούμε για πρώτη φορά και το τραγούδι Faith των Stevie Wonder και Ariana Grande. 

Στις 21 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Χατζηγεωργίου θα σβήσει 26 κεράκια και αντιστρέφοντας τα δεδομένα κάνει δώρο στο www.star.gr μια συνέντευξη για τα μικρά και μεγάλα μυστικά του. Αποκαλύπτει την αγωνία του μήπως «καεί». Εξομολογείται τους φόβους του για έναν κόσμο που αλλάζει. Εξηγεί γιατί απεχθάνεται τα talent show. Μοιράζεται τα μαθήματα που πήρε στα δύσκολα χρόνια του bullying. Υ.Γ1. φυσικά μιλάμε και για κορίτσια!  Υ.Γ.2 Aν θες να το δεις απο κοντα τραγουδάει σε όλη την ελλάδα με την μπάντα του, τους  Radio Act...   

Στο animation «Τραγούδα» «παίζεις» τον Γκαντερ, ένα γουρούνι με  ταλέντο στο τραγούδι…

Είναι μοναδική εμπειρία να «δίνεις» την φωνή σου σε ένα σκίτσο και τελικά ένας ήρωας – καρτουν να παίρνει σάρκα και όστα. Όσο για το γεγονός ότι ο ρόλος μου ήταν ένα γουρούνι; μου αρέσουν οι ακραίοι χαρακτήρες και ο Γκάντερ ήταν μια πρόκληση!

Ο Γκαντερ είναι γερμανόφωνος, πως πέτυχες την προφορά του;

Ήταν μια δύσκολη αλλά πολύ δημιουργική διαδικασία. Έδωσα μια πιο ελληνική αλλά και γερμανική τοποθέτηση στη χροιά του ήρωα...  Έδωσα ένρινα στοιχεία και προσέθεσα κάποιο γρέζι.  Νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του ήρωα είναι η ένταση, είναι υπερκινητικός… Την ώρα που έκανες την μεταγλώττιση ήσουν και εσύ σε διαρκή κίνηση;

Είναι ένας χαρακτηρας ιδιαίτερα έντονος. Προσπάθησα να υιοθετήσω την κίνηση του, να μπω στον ρόλο και να μεταδώσω την ενέργεια του,  όπως ο Γκάντερ έτσι και εγώ ήμουν συνέχεια σε κίνηση!

Ο  Γκάντερ λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμό τραγουδιού, εσύ με τους Radio Act, το γκρουπ που τραγουδάς, έχετε σκεφτεί να πάρετε μέρος σε talent show;

Κάποια στιγμή το σκεφθήκαμε αλλά το μετανιώσαμε.  Ήμουν και είμαι αρνητικός στα talent show.  Δεν μπορώ  να καταλάβω γιατί κάποιος πρέπει να μπει σε μια διαδικασία να κριθεί για το ταλέντο του. Πιστεύω ότι η τέχνη δεν κρίνεται. Είναι καλό να δίνεται βάθος και έδαφος στην τέχνη. Δεν ξέρω αν τα talent show βγάζουν υγιή ταλέντα και υγιείς ανθρώπους.

Αν τα πράγματα είχαν έρθει διαφορετικά στη ζωή σου, σήμερα θα μιλούσα με έναν φυσικοθεραπευτή;  Η σχολή φυσικοθεραπείας είναι το δικό σου plan B αν κάτι δεν πάει καλά στην καριέρα σου ως ηθοποιός;

Δεν ήταν όνειρο μου να τελειώσω την σχολή Φυσικοθεραπείας. Με ενδιαφέρει μόνο το plan A και όχι το plan B, δεν έχω ενναλακτικό σχέδιο. Ξέρω, φυσικά, ότι υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες και για να πετύχεις χρειάζεται τόλμη, τύχη, πείσμα, προσήλωση και ταλέντο.

Η αναγνωρισιμότητα ήρθε γρήγορα κάποιοι θα έλεγαν ότι  ανήκεις στους τυχερούς του χώρου σου, αισθάνεσαι το ίδιο;

Νιώθω ότι κάποια πράγμα μου ήρθαν τυχερά όμως και εγώ προσπάθησα πολύ. Έχω πάει σε 200 κάστινγκ για ταινίες, σήριαλ, διαφημιστικά και από αυτά με επέλεξαν για τα 25. Έχω τρομερό πείσμα και όταν έβλεπα ότι γινόταν κάποιο κάστινγκ που με ενδιέφερε, έλεγα «θα το δοκιμάσω και ας μην τα καταφέρω».

Πως ήταν η ζωή σου πριν τις 9 Οκτωβρίου 2014; Πριν δηλαδή την ημέρα που προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο του Ταμάμ

Η ζωή μου ήταν πολύ διαφορετική. Είχα βιώσει μια επιτυχία στην Τουρκία χάρη στο  τούρκικο σήριαλ «Δυο όχθες: Ένας Ισμαηλ» όπου έπαιζαν και Τούρκοι και Έλληνες ηθοποιοί. Είχα προτάσεις για δουλειές στην Τουρκία όμως αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Την Τουρκία την ερωτεύτηκα αλλά δεν την αγάπησα για να μείνω μόνιμα. Ακριβώς πριν το Ταμαμ δούλευα σε αλυσίδα fast food.

Φοβάσαι πως ότι ήρθε γρήγορα, φύγει γρήγορα;

Αν επικεντρωθώ στον φόβο τότε θα τα χάσω όλα! Θέλω να ζω την στιγμή, να προσπαθώ πολύ και κάνω αυτό που λέει η καρδιά μου. Ζω ένα κομμάτι του ονείρου μου. 

Ποια αξία αποτελεί «πυξίδα» για τις επιλογές σου;

Η αλληλεγγύη. Μισώ την φιλανθρωπία και αγαπώ την αλληλεγγύη. Θέλω να μεταλαμπαδεύω γνώσεις μου έδωσαν άλλοι. Πιστεύω στα όνειρα μου και  πολλές φορές έχω πάει κόντρα σε ότι συμβαίνει γύρω μου.

Έχεις μιλήσει ανοιχτά για την εποχή που είχες πέσει θύμα bullying από κάποιους συμμαθητές σου, τώρα νιώθεις ότι τους έχει δώσει την απάντηση σου;  

Θα σου πω τι μου συνέβη στην Τουρκία. Όταν πήγα για να παίξω στο σήριαλ που ανέφερα νωρίτερα σκεφτόμουνα ότι κάποια στιγμή η σειρά θα παιχτεί στη Ελλάδα και τότε εκείνα τα παιδιά που στο σχολείο είτε με κορόιδευαν, είτε δεν μου μιλούσαν θα σκεφτούν «αυτός κάνει πιο πολλά από ότι εμείς». Αυτή η ιδέα της «ικανοποίησης» έφυγε γρήγορα από το μυαλό μου όταν έκανα πράξη την συμβουλή που μου έδωσε η συμπρωταγωνίστρια μου, η Τζορτζινα Λιώση. Η Τζωρτζίνα μου είπε « πέντε λεπτά την ημέρα να μην σκέφτεσαι τίποτα». Όταν το εφάρμοσα άρχισα να «μιλάω» στον εαυτό μου και τότε έδιωξα αυτές τις «μικρές» σκέψεις για τους «φίλους» μου …

Σήμερα οι χτεσινοί νταήδες θέλουν να γίνουν φίλοι σου;

Σε τέτοια περιπτώσεις υποτιθέμενων φίλων αντιδρώ γελώντας. Έχω καταλάβει πια ότι αυτά τα παιδιά που ασκούν το bullying θέλουν να σε ρίξουν, για να ανέβουν αυτοί…

Σε έχουν πλησιάσει παιδιά που μπορεί να έχουν υποστεί την εμπειρία του bullying από συμμαθητές τους;

Θέλω να οργανώσω μια καμπάνια για το θέμα του bullying και να  πηγαίνω σε σχολεία και να μιλάμε. Στόχος μου όμως δεν είναι τα παιδιά που βιώνουν το bullying αλλά εκείνα που ασκούν τον σχολικό εκφοβισμό. Αυτά τα παιδιά μπαίνουν στη γωνία της κοινωνίας και το μεγάλο μου στοίχημα είναι να μιλήσουν, να αναρωτηθούν  για τα κίνητρα των πράξεων τους. Το bullying είναι ο πυρετός, η ασθένεια είναι ο φασισμός που ανεβαίνει σε όλο τον κόσμο.

O κόσμος αλλάζει και το πολιτικό τοπίο δεν είναι πια το ίδιο, σε τρομάζει;

Πιστεύω ότι σύντομα, αν και το απεύχομαι, θα έχουμε την έκρηξη του 3ου παγκοσμίου πολέμου. Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι ο άνθρωπος, η εργασία και η υγεία!

Ας επιστρέψουμε στον μικρόκοσμο μας. Αν γράψεις το όνομα σου στο Google βγαίνουν 57.800 αποτελέσματα σε μόλις 44 δευτερόλεπτα. Ανησυχείς μήπως ξεφύγεις και χάσεις τον έλεγχο;

Φυσικά και ανησυχώ. Είμαι ένα άτομο που κρίνεται και ξέρω ότι όλοι σε αυτόν τον χώρο είμαστε αναλώσιμοι και μπορεί να ξεφύγουμε ή να κάνουμε κάποια λάθος κίνηση. Φοβάμαι μήπως κάποιοι πουν ότι καβάλησα το καλάμι … 

Στα social media τα κορίτσια δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους, είσαι καλομαθημένος από τα κορίτσια;

Καλομαθημένος δεν αισθάνομαι και δεν έχω δείξει τέτοια συμπεριφορά. Ίσως στην αρχή της πορείας μου να αισθάνθηκα έτσι γιατί δέχτηκα μεγάλη δημοσιότητα και τα social media είχαν πάρει φωτιά. Αυτές τις στιγμές μπορεί να σκεφτείς ότι «μετράω και πουλάω» αλλά τέτοιες σκέψεις ήταν περιστασιακές.

Φλερτάρεις ή περιμένεις την κοπέλα να κάνει εκείνη το πρώτο βήμα;

Μου αρέσει το γυναικείο φύλο, λατρεύω τις γυναίκες. Μια γυναίκα μπορεί να είναι ο λόγος να εμπνευστώ. Μου αρέσει η απήχηση αλλά προσπαθώ να το μετριάσω και να μην ψωνιστώ. Αν με ενδιαφέρει κάποια θα την προσεγγίσω αλλά  υπάρχουν αι περιπτώσεις που με πλησίασε πρώτη κάποια. Μου αρέσει να είναι με μια κοπέλα που είναι όμορφη, έξυπνη, έχει κάποιο ταλέντο. Ένα είναι σίγουρο πως τους πιο όμορφους έρωτες δεν τους έχουμε ζήσει ακόμα!

Για κάποιους το χιούμορ είναι στοιχείο γοητείας, εσύ με τι γελάς;

Γελάω με μια έξυπνη ατάκα. Μου αρέσουν τα λόγια που δεν έχουν ειπωθεί και όταν υπάρχει μια αόρατη συνεννόηση, ένα βλέμμα! Επίσης γελάω με την ζωή. Όταν συμβαίνει μια αναποδιά συνηθίζω να λέω «τώρα θα πέσει ένα πιάνο στο κεφάλι μου»

Ποια λέξη χρησιμοποιείς πιο συχνά;

Σταθερά και συνέχεια λέω «Hello everybody».

Αν η ζωή σου ήταν παραμύθι…

Θα ήταν "Ο Μικρός Πρίγκιπας" 

 

Συνέντευξη: Έλγκα Νταϊφά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top