Με δακρυσμένα μάτια, χιούμορ ανάμικτο με θυμό,  η Μαντόνα, μετά τη βράβευσή της ως  «Γυναίκα της χρονιάς», αναφέρθηκε στον μόνιμο  αγώνα της με τον μοσογυνισμό και την κακοποίηση στη βιομηχανία του θεάματος».

«Σας ευχαριστώ που αναγνωρίζετε την ικανότητα μου να συνεχίζω την  καριέρα μου  για 34 χρόνια, στο όνομα του  ξεδιάντροπου μισογυνισμόυ, σεξισμού, bullying και αδυσώπητης κακοποίησης.

Η τραγουδίστρια μίλησε και για την τραυματική εμπειρία που τη σημάδεψε. «Όταν πήγα για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη ήμουν έφηβη. Ήταν το 1979 και η Νέα Υόρκη ήταν πολύ τρομακτικό μέρος. Και την πρώτη χρονιά, με την απειλή όπλου με βίασαν σε μια ταράτσα κρατώντας  ένα μαχαίρι στο λαιμό μου, και μπήκαν στο διαμέρισμα μου και με έκλεψαν  τόσες πολλές φορές που σταμάτησα πια να κλειδώνω».

Η 58χρονη βασίλισσα της ποπ αναφέρθηκε και στην ανισότητα ανάμεσα σε άντρες ς και γυναίκες στη μουσική και την κοινωνία γενικότερα, λέγοντας ότι «αν είσαι κορίτσι , πρέπει να παίξεις το παιχνίδι».

«Σου επιτρέπεται να είσαι όμορφη, χαριτωμένη και σέξι, αλλά να μη φαίνεσαι πολύ έξυπνη. Μην έχεις γνώμη, αυτό ξεπερνάει τα όρια στο καθεστώς που υπάρχει. Σου επιτρέπεται να σε αντιμετωπίζουν σαν αντικείμενο οι άντρες και να ντύνεσαι σαν τσούλα αλλά μην παραδέχεσαι ότι είσαι τσούλα».

Στη συνέχεια μιλώντας για το γεγονός ότι πολλοί την παρομοιάζουν με σατανά, πόρνη και μάγισσα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της, ενώ αναφέρθηκε και στα μίντια που πολλές φορές έκαναν κόλαση τη ζωή της .

«Με άφησαν στην ησυχία μου όταν παντρεύτηκα τον Σον Πεν, όχι μόνο γιατί θα ''καθάριζε'' όποιον με πλησίαζε,  αλλά με άφησαν και εκτός αγοράς» δήλωσε. 

Tags: