Θρίαμβος Ερντογάν: Πήρε την προεδρία, κράτα και τη Βουλή με τους «Γκρίζους Λύκους»

Η τουρκική αντιπολίτευση επιμένει ότι η προεδρική εκλογή θα κριθεί σε δεύτερο γύρο καθώς δεν έχουν κατατρηθεί εκατομμύρια ψήφοι

Θρίαμβος Ερντογάν: Πήρε την προεδρία, κράτα και τη Βουλή

Πρώτη δημοσίευση: 22.02

Πανηγυρισμοί έχουν ξεκινήσει εδώ και ώρα έξω από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης.

Με βάση τα τελευταία επίσημα αποτελέσματα που μεταδόθηκαν από τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια, με καταμετρημένο το 98,3% των ψήφων, ο Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 52,67% και αναδεικνύεται από τον πρώτο γύρο και πάλι Πρόεδρος της Τουρκίας . 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε υποστηρικτές του στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ότι είναι ο νικητής των Προεδρικών εκλογών και το AKP θα έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Ωστόσο, η τουρκική αντιπολίτευση επιμένει ότι η προεδρική εκλογή θα κριθεί σε δεύτερο γύρο και καταγγέλλει ότι εκατομμύρια ψήφοι δεν έχουν καταμετρηθεί.

Ερντογάν: ΑΚΡ και ΜΗΡ με πλειοψηφία στη βουλή έχουν μεγάλη νομοθετική αρμοδιότητα

Με την πλειοψηφία που έδωσε ο λαός στο ΑΚΡ μαζί με το ΜΗΡ (εθνικιστικό κόμμα) θα μπορούν να έχουν μεγάλη νομοθετική αρμοδιότητα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται ώστε να ενισχύσουν τη χώρα τους και να την εντάξουν στις 10 μεγαλύτερες χώρες του κόσμου.

Στην πρώτη ομιλία του μετά την ανακοίνωση του 90% του αποτελέσματος των εκλογών, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι έγιναν γνωστά τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εκλογών, και με βάση αυτά ο λαός έδωσε εντολή στον πρόεδρο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε το κόμμα του και τη συμμαχία, προσθέτοντας ότι "σήμερα ο λαός πήγε με ελεύθερη βούληση στις κάλπες και έκανε την επιλογή του για τον εαυτό του και τη χώρα του". Συνεχάρη τους υποψηφίους προέδρους και βουλευτές που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και εξέφρασε την ελπίδα να μη βλάψει κανείς τη δημοκρατία, κατηγορώντας το εκλογικό σύστημα για να κρύψει την δική του αποτυχία. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία με συμμετοχή στις εκλογές κατά 90% έδωσε μάθημα δημοκρατίας και είπε ότι είναι καιρός πλέον να αφήσουν πίσω τις διαμάχες και τις εντάσεις. Ανέφερε ότι θα ενισχύσουν όλους τους θεσμούς την περίοδο που θα ακολουθήσει και δεν θα υπάρξει οπισθοδρόμηση από τη δημοκρατία και την οικονομία. Είπε ότι δεν θα επιτρέψουν να περιοριστούν τα δικαιώματα κανενός και θα συνεχίσουν να εργάζονται ώστε να ενισχύσουν περισσότερο τη χώρα τους. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν θα σταματήσει η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις όσο αλλάζει ο κόσμος και η Τουρκία, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν τις αλλαγές μέσα σε συνεργασία στη βουλή. 

 

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top