«Καταρρέει» ο χώρος πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας

Μελέτες δείχνουν πως ίσως είναι εκτός λειτουργίας

Καταστρέφεται ο χώρος πυρηνικών δοκιμών της Β. Κορέας

Αυτό το κουμπί ίσως και να μην καταφέρει να το πατήσει τελικά ο Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς ο χώρος όπου πραγματοποιούσε τις πυρηνικές δοκιμές… «κατέρρευσε».

Αυτό αναφέρει μελέτη Κινέζων γεωλόγων σύμφωνα με τον Guardian.

Όπως τονίζεται, το τίμημα των πολλαπλών δοκιμών και εκρήξεων του προηγούμενου διαστήματος, κατέστρεψε τον χώρο, καθιστώντας τον μη ασφαλή για περισσότερες δοκιμές, αλλά και ευάλωτο σε διαρροές ραδιενέργειας.

Η έρευνα αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας, αφότου η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι θα σταματήσει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων, ενόψει της συνάντησης του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Γιάε-ιν, κάνοντας πολλούς να σκεφτούν ότι ίσως τελικά αυτή η συνάντηση αποτελεί δικαιολογία και το πραγματικό πρόβλημα είναι η καταστροφή του χώρου των πυρηνικών δοκιμών.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

 

Είναι στην ορεινή περιοχή Punggye-ri βορειοανατολικά της Βόρειας Κορέας. Από το 2006 αποτελεί την τοποθεσία όπου έλαβαν χώρα έξι πυρηνικές δοκιμές.

Τα ευρήματα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας της Κίνας, αναφέρουν πως η μερική κατάρρευση του βουνού που περιέχει τα τούνελ δοκιμών του καθεστώτος, αλλά και ο φόβος ραδιενεργών διαρροών, ήταν η αιτία που το μέρος κρίθηκε «ακατάλληλο».

Άλλωστε οι πυρηνικές εκρήξεις εκλύουν τεράστια ποσά ζέστης και ενέργειας. Η μεγαλύτερη από αυτές έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη και πιστεύεται πως αποτέλεσε το τελειωτικό χτύπημα για το «στρατηγείο» του καθεστώτος.

Χαρακτηριστικό της έντασης είναι ότι προκάλεσε σεισμό 6,3 Ρίχτερ και άλλουε 4 μετασεισμούς τις επόμενες εβδομάδες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top