Υπέγραψε τον νέο αντιτρομοκρατικό νόμο ο Macron

Θα αντικαταστήσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Υπέγραψε τον νέο αντιτρομοκρατικό νόμο ο Macron

Υπέγραψε τον νέο αντιτρομοκρατικό νόμο που θα αντικαταστήσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που είχε επιβληθεί στη χώρα μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron.

«Αυτός ο νόμος θα μας επιτρέψει να βγούμε από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την 1η Νοεμβρίου, ενώ εγγυάται πλήρως την ασφάλεια των συμπολιτών μας», δήλωσε ο Πρόεδρος, υπογράφοντας το νομοσχέδιο μπροστά στις κάμερες.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο στις 18 Οκτωβρίου και προβλέπει ενισχυμένες εξουσίες στις κυβερνητικές αρχές (νομαρχίες, υπουργείο Εσωτερικών) όπως το να απαγορεύουν σε κάποιον να απομακρύνεται από μια συγκεκριμένη περιοχή, τη διεξαγωγή ερευνών κοντά σε χώρους λατρείας ή ελέγχους ταυτότητας κοντά στα σύνορα. Όλες οι έρευνες θα μπορούν να διεξάγονται χωρίς την προέγκριση των δικαστικών αρχών.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), η νέα νομοθεσία θα υπονομεύσει τις προσωπικές ελευθερίες και ενδέχεται να τροφοδοτήσει τις προκαταλήψεις εναντίον της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, ωστόσο, θα μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο αύριο, Τρίτη, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον νέο αντιτρομοκρατικό νόμο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top