Γιατί οι Γάλλοι αντιπάθησαν τον Μακρόν; Πτώση 22 μονάδων στη δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου

Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση-Πρώτη ανάρτηση:27-08-2017 13:49

Μεγάλη πτώση υπέστη η δημοτικότητα του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς μόλις το 40% δηλώνει ικανοποιημένο για τα πεπραγμένα του.

Νέα δημοσκόπηση του IFOP, που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Le Journal du Dimanche (JDD), δείχνει ότι ο Γάλλος Πρόεδρος έχασε 14 μονάδες ακόμα, ένα μήνα μετά από την πρώτη πτώση των 10 μονάδων που καταγράφηκε τον Ιούλιο.

Πτώση, όμως, 9 μονάδων υπέστη και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού του, του Εντουάρ Φιλίπ, από το 56% στο 47%.

Ο Φρανσουά Ολάντ το 2012, την αντίστοιχη περίοδο, ήταν ακόμα πολύ δημοφιλής (στο 54%), όπως και προκάτοχός τους, Νικολά Σαρκοζί το 2007 (67%).

Στη νέα δημοσκόπηση, το 26% των ερωτηθέντων δήλωσε «μάλλον ικανοποιημένο» (-11) και το 4% «πολύ ικανοποιημένο» (-3) από τον Μακρόν. Όμως, το ποσοστό των δυσαρεστημένων αυξήθηκε από το 43% στο 57%, με το 37% (+9) «μάλλον δυσαρεστημένο» και το 20% (+5) «πολύ δυσαρεστημένο». Ένα 3% (αμετάβλητο) δεν εξέφρασε άποψη.

Παράλληλα, το 45% των ερωτηθέντων δήλωσε «μάλλον ικανοποιημένο» (-7) και το 2% «πολύ ικανοποιημένο» (-2) από τον Φιλίπ και το 32% δήλωσε «μάλλον δυσαρεστημένο» (+5) και το 13% «πολύ δυσαρεστημένο» (+3). Το ποσοστό των ερωτηθέντων οι οποίοι δεν εξέφρασαν άποψη αυξήθηκε από το 7% στο 8%.

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι ο πολιτικός που θα ασκήσει την αντιπολίτευση στον Μακρόν τα επόμενα χρόνια και βρίσκεται αρκετά μπροστά από την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, (51%) είναι ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας, Ζαν-Λικ Μελανσόν (59%).

Το IFOP διεξήγαγε την έρευνα αυτή την 25η και 26η Αυγούστου, σε δείγμα αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, μέσω Διαδικτύου και με τηλεφωνικές συνεντεύξεις

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top