Πανηγυρική υποδοχή για τον Κόρμπιν στα γραφεία των Εργατικών – Ζητούν την παραίτηση της Μέι

Στη γειτονιά του ετοιμάζουν πάρτι αποχαιρετισμού

Θριαμβευτική ήταν η υποδοχή του Τζέρεμι Κόρμπιν στο στρατηγείο των Εργατικών στο Λονδίνο μετά από τα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών που έδωσαν μεγάλη δυναμική στο κόμμα και καταδίκασαν τους Συντηρητικούς στο να μην καταφέρουν τελικά να κερδίσουν την αυτοδυναμία.

Οι συγκεντρωμένοι στα γραφεία των Εργατικών ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και άρχισαν τα συνθήματα με το που έφτασε ο Κόρμπιν εκεί, ενώ όπως μετέδωσε από το Λονδίνο η ανταποκρίτρια του Star, Νεφέλη Ακγυρίδου, οι γείτονές του, ετοιμάζουν πάρτι αποχαιρετισμού,  καθώς είναι βέβαιοι ότι θα είναι ο επόμενος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος των Εργατικών, Τζον ΜακΝτόνελ, δήλωσε ότι το κόμμα του θα προτείνει να ηγηθεί μιας κυβέρνησης μειοψηφίας μετά το στραπάτσο της Μέι.

«Η Μέι δίνει σήμερα μάχη για να παραμείνει στην πρωθυπουργία καθώς οι βρετανοί ψηφοφόροι την "τιμώρησαν" στερώντας της την ισχυρή εντολή που επιθυμούσε για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το Brexit», είπε ο ΜακΝτόνελ στο ραδιόφωνο του BBC και συνέχισε:

«Η Μέι άφησε να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμά της ως εν ενεργεία πρωθυπουργός για να πραγματοποιήσει μια πρώτη απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά δεν είναι σαφές αν θα συγκεντρώσει την απαραίτητη στήριξη για να το πετύχει. Θα προτείνουμε να υπηρετήσουμε την πατρίδα και να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση μειοψηφίας και ο λόγος είναι ότι δεν θεωρώ πως το Συντηρητικό Κόμμα είναι σταθερό, δεν θεωρώ ότι η πρωθυπουργός είναι σταθερή. Δεν θέλω να είμαι προσβλητικός αλλά νομίζω ότι είναι μια ξοφλημένη πρωθυπουργός».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top