ΒΑΘΑΙΝΕΙ η κρίση στο Κατάρ-Οι επικίνδυνες κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

Το χτύπημα στο Ιράν πυροδότησε νέες εξελίξεις και γύρω από το Κατάρ.

O δημοσιογράφος Γιώργος Βλαβιανός ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα ότι «η τελευταία εξέλιξη προέρχεται από τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος κάλεσε το Κατάρ να τερματίσει την στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων. Νωρίτερα όμως ο Ερντογάν πήρε σαφή θέση υπέρ του Κατάρ και επέκρινε τη Σαουδική Αραβία κάτι που δημιούργησε νέες τριβές με την Ουάσιγκτον.

Ο "Σουλτάνος" μάλιστα σκέπτεται να στείλει στρατό στη Ντόχα. Ήδη στο Κατάρ όπου υπάρχει τουρκική βάση υπηρετούν 600 τούρκοι στρατιώτες. Αλλά και ο Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Εμίρη του Κατάρ και ετάχθη υπέρ του διαλόγου. Αντίθετα η Ιορδανία και η Μαυριτανία ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του Κατάρ, ενώ κλείνουν τα γραφεία του Αλ Τζαζίρα στο Αμμάν».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ κατηγορούν το Κατάρ για σχέσεις με τον ISIS και συμφωνία με το Ιράν κάτω από το τραπέζι, το Ιράν δέχθηκε επίθεση από τον ISIS σήμερα.

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Βλαβιανός, το Κατάρ κυβερνάται από πολυπληθή βασιλική οικογένεια, τα μέλη της οποίας έχουν αντικρουόμενες απόψεις και συμφέροντα. Υπενθυμίζεται ότι ο νυν Εμίρης με πραξικόπημα ανέτρεψε τον πατέρα του, ο οποίος λέγεται ότι σήμερα θέλει να τοποθετήσει στη θέση του άλλον γιό του. Αλλαγή ηγεσίας στο Κατάρ ζητούν και τα Εμιράτα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top