Την δική του εκτίμηση για το τι θα αλλάξει στα Ελληνοτουρκικά μετά την οριακή νίκη Ερντογάν έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο στρατιωτικός αναλυτής και εκδότης, Σάββας Καλεντερίδης

Στην ερώτηση τι να περιμένουμε μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία και αν θα πρέπει να ανησυχούμε στην Ελλάδα, ο κύριος Καλεντερίδης εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα πρέπει να ανησυχούμε. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά ο Ερντογάν χάνει  στην ουσία μια εκλογική αναμέτρηση….Είναι αποδυναμωμένος. Έχουμε μια Τουρκία τριχοτομημένη και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να χειριστεί τα εσωτερικά και τα εξωτερικά μέτωπα. Στο εσωτερικό μέτωπο θα πρέπει να υλοποιήσει τις αλλαγές του άρθρου 18. Βέβαια από αύριο θα έχει να ελέγξει  πλήρως το δικαστικό σώμα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σε ότι αφορά τα εξωτερικά μέτωπα, άρα και την πατρίδα μας έχει να χειριστεί 3 πολύ σημαντικά πράγματα. Πρώτες είναι οι εξελίξεις στην Συρία, στη συνέχεια οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, τέλος θεωρώ πως τα ελληνοτουρκικά  δεν θα είναι πρώτη προτεραιότητα για τον Ερντογάν. Ασφαλώς υπάρχουν οι στρατηγικές βλέψεις  της Τουρκίας στην Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο, αλλά προτεραιότητά του είναι η Συρία και το Κουρδικό. Δεύτερη προτεραιότητά του είναι η Κύπρος και τρίτη είναι η Ελλάδα».

Δείτε το βίντεο…

 

Tags: