ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ από τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο! Ποντίκια κι έντομα μπαίνουν σε σπίτια- Αποκλείστηκε χωριό

Η καθημερινότητα για τους κατοίκους της Ζακύνθου έχει γίνει μια κόλαση

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ από τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο! Ποντίκια κι έντομ

Η καθημερινότητα για τους κατοίκους της Ζακύνθου έχει γίνει μια κόλαση. Το νησί του Ιονίου έχει «πνιγεί» στα σκουπίδια. Υπάρχουν, μάλιστα, περιοχές πιο απομακρυσμένες από την πόλη, που δεν έχουν καθαριστεί ποτέ, ακόμα κι όταν έγιναν αποσπασματικές προσπάθειες αποκομιδής.

Τα σκουπίδια είναι συσσωρευμένα σε τεράστιες στοίβες, κλείνοντας ενίοτε και εισόδους σπιτιών. Η έντονη δυσοσμία κάνει την καθημερινότητα των Ζακυνθινών αβάσταχτη, ενώ όσο μπαίνουμε στην άνοιξη και η θερμοκρασία ανεβαίνει, δεν λείπουν από το εφιαλτικό σκηνικό έντομα και ποντίκια, που εισβάλλουν σε σπίτια και μαγαζιά.

Ο φακός του imerazante.gr βρέθηκε στην Αγριλιά, εκεί όπου άγνωστοι έσπρωξαν σκουπίδια από μια μεγάλη στοίβα, κλείνοντας, έτσι, τον κεντρικό δρόμο του χωριού κι εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι αλλά και φοβισμένοι, καθώς δεν αποκλείουν την πιθανότητα εμφάνισης μολυσματικών ασθενειών.

Ο κ. Δημήτρης Ζούγρας, κάτοικος της περιοχής, λέει ότι «αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, όποιος κι αν το έκανε αυτό. Όσο ήταν χειμώνας, μας έσωζε το κρύο, αλλά τώρα που μπήκαμε στο Μάρτιο και ‘πιάσαν οι όστριες, το πράγμα δεν πάει άλλο, το ξέρετε καλύτερα από εμάς. Όλος ο δρόμος, σε όλο το χωριό, είναι γεμάτος σωρούς με σκουπίδια. Είμαστε θαμώνες σε αυτό το καφενείο και έτσι όπως ερχόμαστε, έτσι φεύγομε τροχάδην, από τη βρώμα».

Φίλοι και θαμώνες του καφενείου, που βρίσκεται ακριβώς στο σημείο εκείνο όπου ο δρόμος έχει κλείσει από τα σκουπίδια, διαμαρτύρονται έντονα και παραπονιούνται ότι κινδυνεύουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Ακόμα κι αν ζουν σε μια πολύ όμορφη περιοχή, μες στο πράσινο, δεν τα αφήνουν να παίξουν έξω, από φόβο μήπως το παιχνίδι γίνει αφορμή να νοσήσουν σοβαρά. «Αυτοί που κάθονται σε υψηλές θέσεις, μάς κοροϊδεύουν; Δεν βλέπουν τι γίνεται γύρω μας; Κάποιος θα πρέπει να πει στο Δήμαρχο ότι έτσι, δεν βγαίνει ο Μάρτης. Να βρει μια λύση», συμπληρώνει εξοργισμένος ο κ. Ζούγρας.

 «Τα σκουπίδια είναι εδώ από τις αρχές Νοεμβρίου και έχουμε Μάρτη. Εγώ είμαι άρρωστος, έχω κάνει επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και κινδυνεύω», καταγγέλλει άλλος κάτοικος της περιοχής, ο κ. Σάββας Βυθούλκας, ιδιοκτήτης παρακείμενου καφενείου-μίνι μάρκετ. «Παίρνω τον πρόεδρο παίρνω σε γραφεία, κανείς δεν μου δίνει σημασία, κι έτσι κάλεσα εσάς να το προβάλλετε», προσθέτει.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top