«Η κατάσταση του Άκη είναι σε απόλυτο κίνδυνο, ακροβατεί και παλεύει. Είναι κολαστήριο... είναι χειρότερο από κόλαση. Ο Άκης αρνείται να παραδώσει τα όπλα. Εγώ και ο γιος μας είμαστε το μοναδικό κομμάτι που τον νοιαζόμαστε», δήλωσε η Βίκυ Σταμάτη, η οποία κατήγγειλε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος εκδιώχθηκε από το Αττικό νοσοκομείο με ανοιχτές πληγές ακόμη στα πόδια του, τονίζοντας πως στον Κορυδαλλό τού παρέχονται κατοχικά μέσα για την περίθαλψή του.

«Μας εκδικούνται, είναι το μόνο βέβαιο. Ακόμα και οι τοίχοι το γνωρίζουν πως υπάρχει συγγένεια συμφερόντων με στόχο την διάλυση της οικογένειάς μου και την απομάκρυνση του Άκη από την ίδια τη ζωή, αυτό είναι σαφές… Ο Άκης μου είχε πει και τώρα τον δικαιολογώ, μην ρωτάς τίποτα και μην ασχολείσαι μαζί τους είναι επικίνδυνοι. Ήταν πολύ έντονη η ένταση του χεριού του και το βλέμμα του, γραπώθηκε πάνω μου σαν μωρό και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Μου εξομολογήθηκε: «έχω μόνο εσένα»…Όσο πιέζομαι να πάρω την απόφαση να μιλήσω αισθάνομαι ότι κινδυνεύω», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στον σύζυγό της η κα Σταμάτη είπε: «Εγώ δεν θα τον ντύσω με λόγια φορεμένα… είναι σπουδαία προσωπικότητα και θα το δείξει η ιστορία. Δεν είναι το τέρας και το ζώο που κρύβουν οι άλλοι μέσα τους» και πρόσθεσε ότι «ο Άκης πέτυχε μια σπουδαία νίκη: ότι βρίσκεται στο Εφετείο» τονίζοντας ότι «η απόφαση δεν είχε κανένα αποδεικτικό αλλά στηρίχθηκε μόνο σε ψευδομάρτυρες».

Έστειλε ένα ευχαριστώ στην δικαιοσύνη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην δικαιοσύνη που είναι τυλιγμένο από φως, ένα τεράστιο ευχαριστώ και το λέω με ώριμη σκέψη στους ανθρώπους της δικαιοσύνης, που με έστειλαν από το σκοτάδι στο παιδί μου και μπορώ να ζω δίπλα του».

H κα Σταμάτη μίλησε και στο Star, για τις δύσκολες ώρες που βιώνουν η ίδια και ο μόλις δέκα ετών γιος της, ο οποίος δίνει μεγάλη δύναμη στον πρώην υπουργό. Όπως επανέλαβε ο κύριος Τσοχατζόπουλος περνά αρκετές ώρες στο ιατρείο των φυλακών, όπου η πολύ σοβαρή κατάστασή του αντιμετωπίζεται με κατοχικά μέσα.

Προ ημερών, πάντως, το δικαστήριο απέρριψε την τέταρτη αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Αν και αποδέχτηκε τα προβλήματα υγείας του πρώην υπουργού, έκρινε πως η συνέχιση της κράτησής του δεν θα του προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο.

 

Tags: