ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΛΑΣΗ της γρίπης στα Βαλκάνια-ΕΡΧΕΤΑΙ στην Ελλάδα

Στο πόδι οι αρχές

ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΛΕΣΗ της γρίπης στα Βαλκάνια

Σαρώνει η εποχική γρίπη στα Βαλκάνια και χιλιάδες συνάνθρωποί μας στην Αλβανία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία έχουν χτυπηθεί από το στέλεχος ΑΗ3Ν2 ή αλλιώς τη γρίπη του Χονγκ Κονγκ όπως την αποκαλούν, η οποία όπως φαίνεται κυριαρχεί το φετινό χειμώνα. Στην Ελλάδα ξεκίνησαν ήδη τα πρώτα κρούσματα  ενώ εκατοντάδες άνθρωποι υποφέρουν από πνευμονία.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως είναι θέμα εβδομάδων να φτάσει η γρίπη των Βαλκανίων και στην Ελλάδα γι’ αυτό και θεωρείται αναγκαίος ο εμβολιασμός έστω και την τελευταία στιγμή!

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς φέτος εμβολιάστηκαν περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά όμως δυστυχώς από τα μέσα Νοεμβρίου παρατηρείται έλλειψη στα αντιγριπικά εμβόλια. Γι αυτό μέχρι να επιτευχθεί επιπλέον εισαγωγή εμβολίων καλό θα είναι να τηρούνται τα αναγκαία μετρά προστασίας.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 -Να αποφεύγουμε την άμεση επαφή με ασθενείς

-Να πλένουμε τα χέρια μας συχνά

-Να μην αγγίζουμε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα μας

-Να καλύπτουμε το στόμα μας με ένα χαρτομάντηλο όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, αλλιώς

-Να βήχουμε στο εσωτερικό του αγκώνα μας.

-Όσοι είναι ήδη άρρωστοι καλό θα είναι να παραμένουν στο σπίτι.

Στη γειτονική Αλβανία καταγράφηκαν 14.000 ασθενείς με γρίπη μέσα σε μια εβδομάδα και οι αρχές της γειτονικής χωράς μιλούν για επιδημία. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει καταγραφεί μόλις ένας θάνατος από τη γρίπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top