Πώς θα εφαρμοστεί ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία - Κυμαίνεται ανάλογα με τα αστέρια του καταλύματος

Βαρύνει σε κάθε περίπτωση τον διαμένοντα στο κατάλυμα

Πώς θα εφαρμοστεί ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία

Τροπολογία για τον φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτήν ορίζεται ότι ο φόρος διαμονής βαρύνει σε κάθε περίπτωση τον διαμένοντα στο ξενοδοχειακό κατάλυμα, δωμάτιο ή διαμέρισμα και επιβάλλεται μετά τη διαμονή του σε αυτό και πριν την αναχώρησή του από αυτό, με την έκδοση σχετικού παραστατικού.

Η απόδοση του φόρου γίνεται από την επιχείρηση στη Φορολογική Διοίκηση, με μηνιαίες δηλώσεις, μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα. Σημειώνεται ότι ο φόρος διαμονής ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2018 και κυμαίνεται από 0,5 έως και 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Πώς θα κυμαίνεται ο φόρος

Σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα 1-2 αστέρων ο φόρος είναι 50 λεπτά ανά διανυκτέρευση

για 3 αστέρια ανεβαίνει σε 1,5 ευρώ

για 4 αστέρια σε 3 ευρώ

 και για 5 αστέρια σε 4 ευρώ.

Σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα, ο φόρος διαμονής είναι ενιαίος στα 50 λεπτά ανά διανυκτέρευση.

Για την είσπραξη του φόρου διαμονής, οι επιχειρήσεις εκδίδουν ειδικά στοιχεία-αποδείξεις είσπραξης, τα οποία δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ.

Στην τροπολογία διευκρινίζεται, ότι θα εκδοθεί απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή, με την οποία θα ρυθμίζεται κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή της σχετικής διάταξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top