Αισιόδοξος ο Ντάισελμπλουμ για την Ελλάδα στις συναντήσεις του

Συνάντηση και με Τσακαλώτο-Στουρνάρα και αναφορά στον… Βαρουφάκη

«Νομίζω ότι συμφωνούμε πως θα πρέπει να είναι καθαρή έξοδος και η Ελλάδα να καταστεί και πάλι ανεξάρτητη. Αυτοί είναι οι κοινοί μας στόχοι για τους οποίους πρέπει να συνεργαστούμε και θα το κάνουμε»:   Με αυτή τη φράση ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup έδειξε να πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της από το επόμενο καλοκαίρι στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αποφεύγοντας, δε, τις αιχμές για καθυστερήσεις, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εκτίμησε ότι η τρίτη αξιολόγηση μπορεί πράγματι να έχει ολοκληρωθεί έως τα Χριστούγεννα.

«Έχουμε έντονο, κοινό ενδιαφέρον να τελειώσουμε γρήγορα την αξιολόγηση, πριν από το τέλος του έτους και πιστεύω ότι είναι εφικτό. Φυσικά πρέπει να γίνει δουλειά και θα βοηθήσουμε όπου μπορούμε, αλλά είναι εφικτό και πρέπει να γίνει» ανέφερε.    

Λειαίνοντας τις προ ημερών αιχμές του Τόμας Βίζερ για αυστηρή επιτήρηση διαρκείας, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη σκιά των αναλύσεων για τις επιπτώσεις των γερμανικών εκλογών, "υποσχέθηκε" ότι οι γερμανικές δεσμεύσεις για το χρέος θα τηρηθούν.

Στη συνάντηση που είχε, πάντως, με το Γιάννη Στουρνάρα, τόνισε ότι το πρόβλημα των "κόκκινων" δανείων πρέπει να λυθεί άμεσα. «Το ξέρω σίγουρα πως ό,τι αποφασίσαμε στο Eurogroup σε ό,τι αφορά στο μέλλον και τη βιωσιμότητα του Χρέους, αυτές οι υποσχέσεις δεν άλλαξαν και δεν πρόκειται να αλλάξουν» επισήμανε.   

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα και προβλήματα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα αντιμετωπίσουμε όπως τα δύο τελευταία χρόνια» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η επιστροφή του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα, δεν θα μπορούσε, φυσικά να μη ξαναζωντανέψει τις μνήμες από εκείνη την επεισοδιακή συνάντηση του με τον Γιάννη Βαρουφάκη πριν από 33 μήνες, στις 30 Ιανουαρίου του 2015.

Ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup χαρακτήρισε ως... ιστορική την αίθουσα.  Παρά ταύτα, δεν αποκάλυψε τι του είχε ψιθυρίσει στο αυτί ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «Μπορώ μόνο να σας υποσχεθώ πως αν γράψω βιβλίο, θα σας δώσω αυτή την πληροφορία» δήλωσε υπαινικτικά.

 

 

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top