ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Απέρριψε το σενάριο αύξησης εργοδοτικών εισφορών ο Μοσκοβισί

Με μια φράση αποκάλυψε τις προθέσεις των εταίρων

​Στο… καλάθι των αχρήστων έριξε ο Γάλλος Επίτροπος Αρμόδιος για τα Οικονομικά θέματα, Πιέρ Μοσκοβισί, το σενάριο αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, όσον αφορά το θέμα του Ασφαλιστικού.

«Το σύστημα πρέπει να είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα και να μην τιμωρείται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μοσκοβισί.

Εν τω μεταξύ, όπως γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, ο Γάλλος Επίτροπος άφησε να εννοηθεί ότι έρχονται επώδυνες αποφάσεις για το ασφαλιστικό.

«Είναι κρίσιμο και ευαίσθητο πολιτικό ζήτημα. Οι μειώσεις στις συντάξεις δεν είναι ποτέ δημοφιλείς, όμως για να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό θα πρέπει να προσδιοριστούν επακριβέστερα οι μεταρρυθμίσεις, που προτάθηκαν στο πόρισμα της επιτροπής των Σοφών. Πρέπει να γίνουν πολλές μεταρρυθμίσεις. Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας του ασφαλιστικού» δήλωσε ο κ.Μοσκοβισί, αποκαλύπτοντας ωστόσο, πως η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη προτάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top