Απίστευτη φοροπαγίδα της Γραμματείας Εσόδων: Πως φούσκωσαν σε χιλιάδες την εισφορά αλληλεγγύης!

Μέσω τεκμηρίων διαβίωσης το «κόλπο» - Έπιασε δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους

Απίστευτη φοροπαγίδα της Γραμματείας Εσόδων: Πως φούσκωσαν σε χιλιάδες την εισφορά αλληλεγγύης!
Μια απίστευτη φοροπαγίδα έστησαν οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων ηλικίας άνω των 65 ετών.
Η παγίδα στήθηκε μέσω των τεκμηρίων διαβίωσης και έχει ως συνέπεια άλλοι από τους συνταξιούχους αυτούς να καλούνται να πληρώσουν άδικα ειδική εισφορά αλληλεγγύης κι άλλοι να υποχρεώνονται να καταβάλουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης μεγαλύτερη από αυτήν που θα έπρεπε κανονικά να πληρώσουν!
Πως έγινε το… «κόλπο»
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα ποσά των τεκμηρίων διαβίωσης μειώνονται κατά 30% για τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους.
Ωστόσο, οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που υπέβαλαν φέτος οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών δεν εφάρμοσαν σωστά τη διάταξη αυτή. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στα εκκαθαριστικά σημειώματα εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων ά��ω των 65 ετών, οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ μείωσαν κατά 30% το συνολικό ύψος του τεκμαρτού εισοδήματος το οποίο προέκυψε βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης μόνο κατά τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος. Απέφυγαν να κάνουν το ίδιο και κατά τον υπολογισμό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης!
Επειδή, λοιπόν, το τεκμαρτό εισόδημα ελήφθη υπόψη για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης χωρίς να μειωθεί κατά 30% όπως προβλέπει ο νόμος, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι άνω των 65 ετών με δηλωθέν εισόδημα χαμηλότερο του τεκμαρτού έπεσαν στην... τσιμπίδα της ΓΓΔΕ.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top