Δεν αποκλείει ΚΟΥΡΕΜΑ καταθέσεων η Λ. Κατσέλη ακόμα και με συμφωνία

Πιέζει ο χρόνος για να υπάρξει λύση σύντομα - Εγγυημένες οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ

Δεν αποκλείει ΚΟΥΡΕΜΑ καταθέσεων η Λ. Κατσέλη ακόμα και με συμφωνία

​Φωτιές άναψε σήμερα το πρωί η Πρόεδρος των Ελληνικών Τραπεζών, Λ. Κατσέλη, η οποία για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων ακόμα και σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της μέχρι την Κυριακή.

«Όσο πιο γρήγορα μπούμε σε ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος τόσο μικρότερη η πιθανότητα οποιουδήποτε κουρέματος», είπε η κα Κατσέλη στην πρωινή εκπομπή του Mega και φυσικά ενίσχυσε την αγωνία των καταθετών.

Όπ��ς διευκρίνισε, το θέμα του κουρέματος των τραπεζών έχει να κάνει με τη φερεγγυότητα των τραπεζών και επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι οι εποπτικές αρχές και κυρίως η ΕΚΤ μαζί με τον ESM εγγυόνται την σταθερότητα και τη φερεγγυότητα κάθε τράπεζας που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Πάντως έσπευσε να καθησυχάσει τους Έλληνες πολίτες, λέγοντας ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κοινοτική Οδηγία οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ είναι εγγυημένες και ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί θέμα κουρέματος.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί και δεν έχει πέσει θέμα στο τραπέζι για κούρεμα καταθέσεων. Λέω γενικότερα όμως ότι σε όλο το ευρωσύστημα, και στην Ελλάδα και αλλού, ισχύει από 1/1/2015 η Κοινοτική Οδηγία, η οποία αυτή τη στιγμή θέτει τους όρους της εξυγίανσης των τραπεζών. Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να μπούμε στην ομαλότητα και από εκεί όλα θα αντιμετωπιστούν», είπε η κα Κατσέλη.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top