Στο… ταμείο θα μαθαίνουμε τον ΦΠΑ:+18% για πληρωμές με μετρητό, +15% με χρήμα πλαστικό

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ ποιοι θα ωφεληθούν αν βέβαια δώσουν το "ΟΚ" οι δανειστές

Στο…  ταμείο θα μαθαίνουμε τον ΦΠΑ:+18% για πληρωμές με μετρητό, +15% με χρήμα πλαστικό

​Αδιευκρίνιστο παραμένει σε ποια τρόφιμα θα μειωθεί ο ΦΠΑ και σε ποια θα αυξηθεί. Οι πρώτες σκέψεις είναι να μειωθεί στο γάλα, το ψωμί και το κρέας.

Η κυβέρνηση, όπως φάνηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις του Γ.Βαρουφάκη στο Star και «στον ενικό» σχετικά με τους τρεις συντελεστές ΦΠΑ ανάλογα με το αν ο πολίτης πληρώνει ή όχι με μετρητά, θέλει να κάνει τις συναλλαγές με χρεωστική κάρτα και όχι με πιστωτική.

Η χρεωστική κάρτα είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό του κατόχου στην τράπεζα. Το ποσό που πληρώνει σε κάθε συναλλαγή, αφαιρείται αυτόματα από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Η πιστωτική κάρτα είναι ένα είδος πίστωσης από την τράπεζα. Μπορεί ο καταναλωτής να ψωνίσει ακόμη κι αν δεν έχει χρήματα, αλλά θα πρέπει στο τέλος του μήνα να πληρώσει τον λογαριασμό της κάρτας.

Συνεργεία αυτοκινήτων, δικηγόροι, κτηματομεσίτες, λογιστές και αρκετοί ακόμη επαγγελματίες θα αναθαρρήσουν, αρκεί να μην συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν.

Ο τρόπος που θα ψωνίζουμε θα καθορίζει και την τιμή του προϊόντος. Στο ράφι θα βλέπουμε την καθαρή τιμή χωρίς το ΦΠΑ, αλλά στο ταμείο θα πληρώνουμε 15%, αν χρησιμοποιήσουμε πλαστικό χρήμα και 18% ΦΠΑ αν πληρώσουμε με μετρητά.

Όλα αυτά βέβαια για να γίνουν, προϋποθέτουν και τη… συναίνεση των δανειστών.

BINTEO STAR

Δείτε επίσης:

-Νέος ΦΠΑ: Αυτά είναι τα προϊόντα που θα αλλάξουν οι τιμές τους

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top