Από ΑΥΡΙΟ οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ

ΔΕΙΤΕ ποιοι θα μπορούν να τις ξοφλήσουν σε 100 δόσεις

Από ΑΥΡΙΟ οι ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ

​Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ έως και σε 100 δόσεις, όμως δυστυχώς ακόμα δεν έχει φτάσει σε όλα τα υποκαταστήματα του ταμείου με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος που υπογράφει η διοικητής του ΟΑΕΕ, Γ. Κωτίδου, στην ρύθμιση των 100 δόσεων μπορούν να υπαχθούν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές έως την 31/08/2014 οι οποίες:

Δεν τελούν σε οποιοδήποτε καθεστώς ρύθμισης, διευκόλυνσης, διακανονισμού ή άλλης νομοθετικής ρύθμισης τμηματικής καταβολής.
• Έχουν υπαχθεί σε άλλες ρυθμίσεις και είναι ενεργές.
• Τελούν σε αναστολή διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι έως 100 δόσεις ξεχρεώνονται οφειλές έως 15.000 ευρώ, ενώ για μεγαλύτερες οι δόσεις μειώνονται στις 72.

Οι ασφαλισμένοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές θα πρέπει να υποβάλουν μια αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη στη ρύθμιση είναι η συστηματική πληρωμή των οφειλών που προκύπτουν από την 01/09/2014 και μετά.

Η πρώτη δόση της ρύθμισης θα καταβάλλεται σε τράπεζες ή ΕΛΤΑ έως την 21η ημέρα του μήνα υποβολής της αίτησης.

Πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής Live U παρά το γεγονός ότι η εγκύκλιος δημοσιεύτηκε, συνεχίζει να επικρατεί αλαλούμ, με τους ασφαλισμένους να μην ξέρουν πού θα πρέπει να απευθυνθούν για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Ο ΟΑΕΕ τους στέλνει στα ΚΕΑΟ και αντίστροφα, με αποτέλεσμα να πελαγώνουν. Πάντως αν οι οφειλές τους έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ, είναι τυχεροί, αφού μπορούν να πάνε εκεί και να τις ρυθμίσουν. Αν όμως είναι στον ΟΑΕΕ θα πρέπει να περιμένουν, αφού ακόμα δεν έχει ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής αιτήσεων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top