Κοινωνικό μέρισμα και το 2015 προαναγγέλλει ο Σταϊκούρας

Τι αναφέρει για τους δημοσιονομικούς στόχους

​Τη διανομή κοινωνικού μερίσματος και το 2015 προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του για τους δημοσιονομικούς στόχους.

Όπως λέει ο κ. Σταϊκούρας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», το μέρισμα θα είναι ανάλογο με την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ το δημοσιονομικό κενό της επόμενης χρονιάς θα είναι μηδενικό και όχι 2,5 δισ. ευρώ, όπως υποστηρίζει η τρόικα.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει πως «η πολιτική των πλεονασμάτων θα οδηγήσει στη σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων», ενώ τα πλεονάσματα «θα προέρχονται, κυρίως, από το σκέλος των δαπανών, τη μεγέθυνση της οικονομίας και την καταπολέμηση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής».

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει πως οι συντάξεις του Ιανουαρίου στο Δημόσιο θα πληρωθούν πριν από τα Χριστούγεννα (22 Δεκεμβρίου αντί της 30ής Δεκεμβρίου) και προαναγγέλλει την έναρξη καταβολής αναδρομικών στους ενστόλους από το τέλος του μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top