Γερμανία: Να βγει η Ελλάδα στις αγορές, αλλά να εφαρμόσει το πρόγραμμα

"Τον Δεκέμβριο η διευθέτηση του χρέους"

Γερμανία: Να βγει η Ελλάδα στις αγορές, αλλά να εφαρμόσει το πρόγραμμα

​Την ώρα που o Γερμανικός τύπος, οι αγορές και οι επενδυτές ανησυχούν για τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και οι αναλυτές δεν αποκλείουν ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές για την χώρα με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε παρεμβαίνει σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Όταν ρώτησαν την εκπρόσωπο του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Μαριάνε Κοτέ αν η κρίση επιστρέφει στην Ελλάδα, εκείνη τόνισε ότι «όλοι στηρίζουμε την επιστροφή της χώρας στις αγορές, αλλά μέσω της πλήρους εκτέλεσης του προγράμματος» .

«Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα θα πρέπει να συνεχιστούν, γιατί αυτό θα συμβάλλει στην επιστροφή της εμπιστοσύνης των αγορών» τόνισε η κ.Κοτέ και πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα της Ελλάδας έχει σχεδιαστεί για να βγει η χώρα γρήγορα στις αγορές. Έχουμε ένα πρόγραμμα που τρέχει και αυτό πρέπει να εφαρμοστεί» .

Αναφερόμενη στην τελική διευ��έτηση του ελληνικού χρέους, η εκπρόσωπος του Σόιμπλε τόνισε ότι «αυτό θα γίνει πριν την λήξη του προγράμματος και μέσα στον Δεκέμβριο».

Επίσης σε σχετική ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου, εκπρόσωπος της καγκελαρίας είπε πως «ο κύριος Σαμαράς είχε ενημερώσει την κυρία Μέρκελ για τις προθέσεις του για πρόωρη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές στην τελευταία συνάντηση τους στο Βερολίνο. Από τότε όμως δεν έχει υπάρξει καμία επαφή μεταξύ τους παρά μόνο επαφές των υπουργών οικονομικών των δύο χωρών».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top