Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Λαγκάρντ-Χαρδούβελη για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο!

Πρώτη ανάρτηση: 12/10/2014 18:00

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Λαγκάρντ-Χαρδούβελη για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο!

Ολοκληρώθηκε στην Ουάσινγκτον η κρίσιμη συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με την Κριστίν Λαγκάρντ παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα αλλά και του συμβούλου του πρωθυπουργού Σταύρου Παπασταύρου.

Στις 19:10 απόψε (ώρα Ελλάδας) ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση, με «βασικό στόχο» την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο και διήρκησε 40 λεπτά. Από πλευράς του ΔΝΤ έλαβαν μέρος ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, η συζήτηση στηρίχτηκε στον στόχο της Ελλάδας για έξοδο από το μνημόνιο μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σημερινή συνάντηση δεν θεωρείται το «τέλος του δρόμου», αλλά «εντάσσεται» στο πλαίσιο του «ξεκάθαρου στόχου» που έθεσε η κυβέρνηση και για τη «διαμόρφωση του πλαισίου για την επόμενη μέρα, μιας νέας σχέσης (με το ΔΝΤ) και μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα, χωρίς μνημόνιο».

Δυο «βασικοί σταθμοί» για το επόμενο διάστημα θεωρούνται τα στρες τεστ των τραπεζών και η ολοκλήρωση της τρέχουσας αναθεώρησης και για τους οποίους πιστεύεται ότι η Ελλάδα «θα ανταπεξέλθει» και θα «προχωρήσει μπροστά».

Τι έγινε στην συνάντηση

Ο ανταποκριτής του STAR, Δημήτρης Σουλτογιάννης που βρίσκεται στην Αμερικανή πρωτεύουσα μας μετέφερε το κλίμα.

Ο κ. Χαρδούβελης, μετά τη συνάντηση, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Η κ. Λαγκάρντ μας συνεχάρη για την πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Μας συνέστησε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με τρόπο ώστε να γίνουνε κτήμα του ελληνικού λαού και να συνεχιστούν. Να μην οπισθοδρομήσουμε. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα είναι αρωγός στην ελληνική προσπάθεια και σ' αυτό που πάμε να πετύχουμε».

Τι είπε η Λαγκάρντ:

Η Κριστίν Λαγκάρντ συνεχάρη τον υπουργό Οικονομικών για την πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια και συνέστησε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να συνεχίσουμε μπροστά χωρίς να οπισθοδρομούμε!

Ακόμα πολλοί είναι εκείνοι, εντός και εκτός του Οργανισμού που πιστεύουν ότι η ελληνική πλευρά ίσως και να παίρνει ένα πολιτικό και οικονομικό ρίσκο την δεδομένη στιγμή. Ο κ. Τρισέ, ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ είπε χαρακτηριστικά στον Δημήτρη Σουλτογιάννη ότι: «Πιο ασφαλές είναι να μείνετε στο ΔΝΤ».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top