“Δεν πληρώνω τον ΕΝΦΙΑ”: Νέο Κίνημα ετοιμάζεται να βγει στο δρόμο

Σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης ενάντια στον νέο φόρο ακινήτων

​Τα χνάρια του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, ο οποίος αποκάλυψε ότι δεν προτίθεται να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ ετοιμάζονται όπως φαίνεται να ακολουθήσουν πολλοί Έλληνες.

Με σύνθημα «Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ τώρα! Δίκαιη φορολόγηση –να πληρώσουν οι πλούσιοι» 45 συλλογικότητες (δημοτικές κινήσεις, εργατικά σωματεία, κινήσεις αλληλεγγύης, συσπειρώσεις Νομικών , πρωτοβουλίες πολιτών κ.α) έδωσαν το παρών στην πετυχημένη παναττική συνάντηση συντονισμού που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας το Σάββατο ώστε να συζητήσουν για τις δράσεις τους ενάντια στον... νέο φόρο ακινήτων. Στόχος τους να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κινηματικό κύμα που θα «σαρώσει» όχι μόνο τον «άδικο και αντισυνταγματικό» ΕΝΦΙΑ αλλά και άλλες αντιλαϊκές πολιτικές.

«Η ουσία είναι ότι συγκροτείται πάλι ένα πολύ μεγάλο όσο και πλατύ μέτωπο για να ξανασυσταθεί ένα κίνημα αντίστοιχο με αυτό της περιόδου με τα χαράτσια» είπε ο Κώστας Μαρματάκης από τους «Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια» στην εφημερίδα των Συντακτών.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο κίνημα συμπληρώνεται και από την απαραίτητη νομική τεχνογνωσία. Μάλιστα, ο Δικηγορικός σύλλογος Αθηνών ανάρτησε στην ιστοσελίδα του έναν σαφή οδηγό για την άσκηση προσφυγών κατά των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Οι οδηγίες απευθύνονται αποκλειστικά σε πρόσωπα που λόγω της οικονομικής αδυναμίας αδυνατούν να ορίσουν δικηγόρο και αφορούν άμεσες νομικές ενέργειες που πρέπει να κάνουν προκειμένου να ασκήσουν εμπροθέσμως και παραδεκτώς, αφενός την ενδικοφανή προσφυγή κατά των εκαθθαριστικών του ΕΝΦΙΑ και αφετέρου να ζητήσουν από το δικαστήριο τον αυτεπάγγελτο διορισμό δικηγόρου στο πλαίσιο της διαδικασίας χορήγησης του ευεργετήματος της πενίας.

Σύμφωνα με τον κ.Μαρματάκη, «η τεράστια εμπειρία του κινήματος ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ αποτελεί την βασικότερη παρακαταθήκη και οδηγό για τις επικείμενες δρ��σεις:Πολυμορφία πρωτοβουλιών, Αυτονομία-Αυτοοργάνωση, Αλληλεγγύη αλλά και Συντονισμός επεξεργασιών και δράσεων» .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top