Ποιες φοροελαφρύνσεις έρχονται στις 6 Οκτωβρίου;

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού οι εξαγγελίες του Σαμαρά στην ΔΕΘ

​Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015, που θα κατατεθεί στις 6 Οκτωβρίου στη Βουλή, θα συμπεριληφθούν οι φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην 79η ΔΕΘ. Αυτό επεσήμανε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, η κυβέρνηση έχει ήδη ενημερώσει την τρόικα για τα σχέδια της μέσω αλληλογραφίας, ενώ πρόθεση της είναι να μην προχωρήσει μονομερώς στα ελαφρυντικά μέτρα,αλλά να πάρει το "πράσινο φως" και από τους εκπροσώπους των δανειστών:

Οι φοροελαφρύνσεις:

-η ελάφρυνση της εισφοράς αλληλεγγύης,
-η σταδιακή αποκατάσταση των ένστολων
-και η διάθεση περισσότερων δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές,

Σύμφωνα με το ίδιοστέλεχος, σχετικά με την πορεία του φετινού προϋπολογισμού υπάρχει πολύ καλή εικόνα και φαίνεται πως επιτυγχάνεται ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% του ΑΕΠ. Ωστόσο, για τον προϋπολογισμό του 2015 λείπουν ορισμένα στοιχεία από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και δεν είναι εξ ίσου βέβαιο αυτή τη στιγμή ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top