Θετικά σχόλια Ράιχενμπαχ για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Ζητά να συνεχιστούν οι αλλαγές

Θετικά σχόλια Ράιχενμπαχ για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Ο επικεφαλής της task force Χορστ Ράιχενμπαχ σχολιάζει θετικά την πολιτική μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, μιλώντας στο τεύχος του μηνιαίου οικονομικού περιοδικού Capital που κυκλοφορεί αύριο, Πέμπτη.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει την τεχνική βοήθεια που της παρέχεται. Η συνεργασία και η προθυμία της να αντλήσει μαθήματα είναι μεγαλύτερη απ’ όσο θα περίμενε κανείς σε πολλούς τομείς», λέει ο Ράιχενμπαχ, ξεχωρίζοντας αυτούς της υγείας και των υποδομών - όπου κάνει λόγο για «εντυπωσιακές» μεταρρυθμίσεις.

«Αυτό το πρόγραμμα ήταν κάτι εντελώς νέο, κάτι που δεν είχε διαχειριστεί ποτέ κανείς από τους εμπλεκομένους», παραδέχεται. Και ενώ επισημαίνει ότι αυτού του είδους οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται πολύ χρόνο για να υλοποιηθούν, τονίζει ότι θα πρέπει να γίνουν «περισσότερες για να διασφαλιστεί το μέλλον της Ελλάδας». Ενδεικτικά, ζητά τη δημιουργία καλύτερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, οι συντάκτες του Capital βρέθηκαν στην Αθήνα για αρκετές εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων συνομίλησαν και με Έλληνες αξιωματούχους. Ένας από αυτούς ήταν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα υπερασπίστηκε τους Γερμανούς έναντι των επικρίσεων που δέχονται από τους Έλληνες, λέγοντας «οι θεωρίες συνωμοσίας ότι οι Γερμανοί θέλουν να μας κάνουν αποικία τους είναι αηδίες, όμως ακόμη και εκείνοι οι υπάλληλοι που ψηφίζουν την ακροαριστερά, καταλαβαίνουν πλέον ότι θέλουν να μας βοηθήσουν».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top