Τι γλιτώνει όποιος κυκλοφορεί ένα τζιπ 4.200 κ.ε με...πλαστές πινακίδες;

Πόσα ευρώ θα "σκάσει" ο οδηγός που θα πιαστεί απ'την αστυνομία;

​Ένα σημαντικό ποσό που ξεπερνά τις 4.000 ευρώ γλιτώνει όποιος κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους με πλαστές πινακίδες ένα τζιπ 4.000 κ.ε, ενώ έχει υποβάλει δήλωση ακινησίας στην εφορία.

Για παράδειγμα για ένα μοντέλο του 2004, 4.200 κ.ε. αντιστοιχούν ετήσια τέλη κυκλοφορίας 1.320 ευρώ, ετήσιος φόρος πολυτελούς διαβίωσης 2.254 ευρώ και ετήσια ασφάλιστρα περίπου 600 ευρώ. Δηλαδή συνολικά 4.174 ευρώ.

Την ίδια στιγμή το εν λόγω αυτοκίνητο βαρύνεται και με ετήσιο τεκμήριο διαβίωσης 22.540 ευρώ, το οποίο προστίθεται στα υπόλοιπα τεκμήρια που βαρύνουν τον φορολογούμενο (κατοικίες, δίδακτρα ιδιωτικών σχολίων κτλ).

Ο φορολογούμενος που συλλαμβάνεται να έχει γλιτώσει παρανόμως τις παραπάνω επιβαρύνσεις καλείται να πληρώσει πρόστιμο ισόποσο των τελών κυκλοφορίας, δηλαδή 1.320 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας και άλλα 1.320 ευρώ ως πρόστιμο.

Επιπλέον, αντιμετωπίζει κυρώσεις για την υποβολή ψευδούς δήλωσης ακινησίας στην εφορία, ενώ θα κληθεί να υποβάλλει και τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος λόγω του ότι γλίτωσε το τεκμήριο διαβίωσης. Για τον πρόσθετο φόρο που αντιστοιχεί στο τεκμαρτό εισόδημα που απεκρύβη θα κληθεί να πληρώσει ως και 200% προ��αύξηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top