Ρε παιδιά ελάτε να οργανωθούμε... να κάνουμε μια απογραφή της προκοπής!!!!

Βρούτσης:Χαρτογραφούμε τον ιδιωτικό τομέα-Ειδική επιτροπή για το ασφαλιστικό

Ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική καταγραφή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από το υπουργείο Εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, έως και τις 15 Νοεμβρίου οι επιχειρήσεις καλούνται να καταγράψουν το προσωπικό τους στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Αυτό δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Στις 16 Νοεμβρίου θα έχουμε χαρτογραφημένο τον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα στοιχεία θα δώσουν τη δυνατότητα άσκησης πολιτικών απασχόλησης, ενώ θα συμβάλουν επίσης στο κυνήγι της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

«Με βάση την ''ΕΡΓΑΝΗ'' τίποτε πλέον δεν μπορεί να είναι κρυφό», τόνισε και πρόσθεσε ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα αναβαθμιστεί και θα λειτουργεί στα πρότυπα του ΣΔΟΕ.

«Οι συντάξεις δεν θίγονται . Το ασφαλιστικό δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του με τις δικές του δυνάμεις»

«Θέλω να καθησυχάσω απόλυτα τον κόσμο. Οι συντάξεις δεν θίγονται. Βλέποντας τα οικονομικά στοιχεία του ασφαλιστικού, βλέπω ότι από μόνο του δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του», είπε ο υπουργός, σχολιάζοντας το ασφαλιστικό.

«Καθημερινά πρέπει να νοιάζομαι και να κινούμαι στην κατεύθυνση στο να κλείνω τρύπες και να καλύπτω πληγές του παρελθόντος», τόνισε ο ίδιος.

Ο κ.Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν πέσει έξω στο πρόγραμμά τους και είπε ότι το δεύτερο 15νθημερο του Σεπτέμβρη θα δημιουργηθεί μια ειδική επιτροπή από ανθρώπους που γνωρίζουν τα ασφαλιστικά ζητήματα. Αυτή η επιτροπή, όπως είπε, θα προετοιμάσει όλο το σύστημα του υπουργείου Εργασίας.

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, το 2015 αλλάζει το ασφαλιστικό και θα υπάρξει μία εθνική σύνταξη.

«Η ��πιτροπή θα προετοιμάσει για να μπούμε στη νέα ασφαλιστική διαδικασία», είπε προσθέτοντας ότι δεν γίνεται να μην εφαρμοστεί ο νόμος.

«Δεν πετάμε τη δουλειά. Πρέπει να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα. Πάμε σε ένα νέο κεφάλαιο που ενσωματώνει μία λέξη: Δικαιοσύνη», τόνισε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον 13ο και 14ο μισθό, ο υπουργός Εργασίας ήταν κατηγορηματικός και τόνισε ότι «είναι εξασφαλισμένοι»

Δείτε ένα σχετικό απόσπασμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top