ΙΚΑ: Δες χωρίς ουρές απλά με ένα ΚΛΙΚ πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις

Με ελλείψεις σε ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ

ΙΚΑ:  Δες χωρίς ουρές απλά με ένα ΚΛΙΚ πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις

​Έως τη Δευτέρα θα έχει λυθεί πλήρως το θέμα με τις συντάξεις με ελλείψεις στον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ, καθώς ήδη έχει εξυπηρετηθεί το 50% των συνταξιούχων, διαβεβαίωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Ο κ.Σπυρόπουλος τόνισε επίσης πως το ίδρυμα θα κάνει ότι είναι δυνατό έτσι ώστε μέχρι τις 6 Ιουνίου, όλα τα θέματα να έχουν αντιμετωπιστεί και να μην υπάρξουν προβλήματα με ουρές στην καταβολή των συντάξεων Ιουλίου.

Όσοι δηλώσουν τα στοιχεία τους έως την 6η Ιουνίου 2013, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και τις επόμενες στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Εάν δηλώσουν τα στοιχεία τους μετά την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και πάλι από το υποκατάστημα, μετά την πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιουλίου στα πιστωτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), προβλήματα με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ εντοπίσθηκαν στα στοιχεία 40.000 συνταξιούχων (34.000 ελλείψεις ΑΦΜ και 5.000 ελλείψεις ΑΜΚΑ), ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στις συντάξεις του Δημοσίου.

Σύνταξη χωρίς ΕΚΑΣ

Την ίδια στιγμή, πολλοί συνταξιούχοι που πληρώθηκαν τη σύνταξη μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού διαπίστωσαν ότι δεν πληρώθηκαν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), το οποίο καταβλήθηκε σήμερα με τη σύνταξη Ιουνίου ή πληρώθηκαν μικρότερα ποσά, λόγω της εφαρμογής των εισοδηματικών κριτηρίων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης του ΕΚΑΣ για κάθε έτος διενεργείται, το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου και με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν το προηγούμενο έτος. Ο έλεγχος ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου και, αν διαπιστωθούν μεταβολές στο εισόδημα των συνταξιούχων, το ΕΚΑΣ μπορεί να μειωθεί ή ακόμη και να διακοπεί η καταβολή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, το ΙΚΑ δεν πλήρωσε κανονικά όλους τους δικαιούχους αφού βρέθηκε έλλειμα εικοσιενός εκατομμυρίων ευρώ. Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος το διέψευσε μιλώντας στο STAR.

"Σε ό,τι αφορά το ΕΚΑΣ έγιναν κανονικά οι πληρωμές αλλά κάθε χρόνο αυτό το μήνα καταβάλλεται το ΕΚΑΣ με βάση τις προσαρμογές που υπάρχουν από το εισόδημα του προηγούμενου χρόνου. Υπάρχουν περιπτώσεις που υποκύπτουν σε μία κατώτερη κλίμακα και μειώνεται το ΕΚΑΣ, αυτό συμβαίνει πάντα με την σύνταξη Μαϊου ή Ιουνίου, αυτό συνέβη και φέτος. Το δημοσίευμα που λέει ότι βρέθηκε έλλειμμα; Δεν ισχύει το δημοσίευμα, δεν υπήρξε κανένα έλλειμμα." είπε χαρακτηριστικά.

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top