ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σε ιστορικό χαμηλό το spread

Έκλει��ε στις 690 μονάδες από 717 που ήταν το κλείσιμο της Πέμπτης

Σε ιστορικό χαμηλό βρέθηκε πάλι το spread του 10ετους ελληνικού ομολόγου την Παρασκευή το βράδυ. Έσπασε το επίπεδο των 700 μονάδων, όπως και πριν από 2 ημέρες, αλλά διατήρησε αυτή την πτωτική πορεία με αποτέλεσμα να "κλείσει" στις 690 μονάδες πράγμα που δεν είχε καταφέρει προ ημερών όταν βρέθηκε στις 694 μονάδες. Σ΄αυτό συνέδραμε και το ότι η έκθεση της Κομισιόν παρά τους αστερίσκους ήταν συνολικά θετική για το ότι μπορεί η Ελλάς να βγει στις αγορές.

Έτσι, το spread έκλεισε στις 690 μονάδες από 717 που ήταν το κλείσιμο της Πέμπτης 16 Μαίου. Σημειώνεται ότι στο επίπεδο των 690 μονάδων το spread είχε να βρεθεί από τις 18 Ιουνίου 2010 που είχε κλείσει στις 669 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι όταν το spread 10ετους ομολόγου μιας χώρας σπάσει καθοδικά το επίπεδο των 600 μονάδων η χώρα μπορεί θεωρητικά να βγει στις αγορές με επιτόκιο που θα κάνει το δανεισμό και το χρέος βιώσιμο.

Σημειώνεται ότι το 10ετε�� ομόλογο αυτή την ώρα βρίσκεται στο 8,23% με τις 690 μονάδες, όταν πριν από λίγο καιρό βρισκόταν στο 37,1% καθιστώντας την προσφυγή στο δανεισμό από τις αγορές απαγορευτικό.

Οι αναλυτές εκτιμούν μαζί με την τρόικα ότι αν συνεχισθεί η πτωτική αυτή πορεία σύντομα η χώρα εκπληρώνοντας και τους άλλους όρους όπως του πρωτογενούς πλεονάσματος θα μπορεί να βγει στις αγορές για -έστω μερικώς- δανεισμό από αυτές από το 2014, όπως προβλέπει και η έκθεση της Κομισιόν.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top