ΗΠΑ: Το έλλειμμα πρέπει να μειωθεί σε ποσοστό άνω του 40%

Έκθεση του Κογκρέσου

Έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Προϋπολογισμού του αμερικανικού Κογκρέσου (CBO), αναφέρει ότι οι ΗΠΑ οφείλουν να μειώσουν το δημόσιο έλλειμμά τους σε ποσοστό άνω του 40% μέσα στο 2013, ώστε να επανέλθει στα 642 δισ. δολάρια, στο μικρότερο δηλαδή επίπεδό του από το 2008.

Στα τέλη του οικονομικού έτους 2012, που έληγε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το αμερικανικό δημόσιο έλλειμμα είχε ανέλθει στα 1,087 τρισ. δολάρια.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, το Γραφείο Προϋπολογισμού προέβλεπε μικρότερη ελάττωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος για το 2013, στα 845 δισ. δολάρια.

Ωστόσο στις νέες προβλέψεις λαμβάνονται υπόψη οι αυτόματες δημοσιονομικές περικοπές που ισχύουν από τις αρχές Μαρτίου και αναμένεται να στερήσουν από το δημόσιο κονδύλια ύψους 85 δισ. δολαρίων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το 2013 το αμερικανικό έλλειμμα δεν προβλέπεται να ξεπερνά το 4% του ΑΕΠ έναντι 7% το 2012 ενώ μέχρι το 2016 αναμένεται σταδιακή μείωση, σύμφωνα με το CBO.

Τα επόμενα χρόνια «θα αρχίσει να ανεβαίνει για να φθάσει το 3,5% το 2023», κυρίως εξαιτίας της αύξησης του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών και της επιβάρυνσης του χρέους, προστίθεται στην έκθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top