Ντράγκι: Η κεντρική τράπεζα της Κύπρου θα αποφασίσει για τις πωλήσεις χρυσού

Τι δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup

Ντράγκι: Η κεντρική τράπεζα της Κύπρου θα αποφασίσει για τις πωλήσεις χρυσού
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, στη συνέντευξη Τύπου μετά από το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup, διευκρίνισε ότι "είναι σημαντικό τα έσοδα από πιθανή πώληση χρυσού που θα κατευθυνθούν στον προϋπολογισμό να καλύψουν πρώτα πιθανές ζημιές στην κεντρική τράπεζα από τον ELA". Πρόσθεσε ωστόσο ότι η απόφαση για την πώληση χρυσού, ανήκει στην κεντρική τράπεζα της Κύπρου.

"Η απόφαση πρόκειται να ληφθεί από την κεντρική τράπεζα. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι αυτό το οποίο μεταφέρεται στον προϋπολογισμό, στον κυβερνητικό προϋπολογισμό.. Από τα κέρδη που θα προκύψουν από τις πωλήσεις χρυσού, θα πρέπει να καλύψουν πρώτα και κύρια οποιαδήποτε ενδεχόμενη ζημιά που μπορεί να έχει η κεντρική τράπεζα από τον ELA. Για εμένα, αυτή είναι η απόδειξη ότι η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας γίνεται σεβαστή".

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφορικά με το διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου και τα δημοσιεύματα σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησής του, τόνισε ότι "η επιστολή (προς τον Κύπριο πρόεδρο) λέει κάτι πολύ ξεκάθαρα. Ότι η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης, κατοχυρώνεται από τη Συνθήκη. Και ότι η ΕΚΤ θα κοιτάξει τα δεδομέ��α στην Κύπρο υπό αυτό το πρίσμα, και ότι η τελική Αρχή που διασφαλίζει την Συνθήκη, είναι το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων".

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top