Λιλλήκας σε Αναστασιάδη: Να παρέχουμε αμοιβαίο όφελος στη Ρωσία

Με επιστολή του εισηγείται 4 μέτρα για να βγει η Κύπρος από το αδιέξοδο

Λιλλήκας σε Αναστασιάδη: Να παρέχουμε αμοιβαίο όφελος στη Ρωσία

​Επιστολή με εισηγήσεις απέστειλε το βράδυ της Πέμπτης ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

«Αφήσαμε ανεκμετάλλευτο το χρόνο προκειμένου να θέσουμε το Φυσικό αέριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο κος Λιλλήκας, εκτιμώντας πως η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει αρκετές επιλογές για την διάσωσή της όπως είναι η προπώληση του Φυσικού αερίου.

Ο κος Λιλλήκας μάλιστα επισημαίνει πως τούτη την ώρα πρέπει όλοι να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσεων, προτείνοντας 4 άμεσα μέτρα:

Α) Nα σταλεί προσωπικός απεσταλμένος του Προέδρου στην Μόσχα ή πολύπλευρη ομάδα που να άπτεται ευρέων τομέων.

Β) Ο πρόεδρος πρέπει να καλέσει άμεσα εταιρείες του διεθνούς εμπορίου φυσικού αερίου προκειμένου να συζητηθεί η προπώληση φυσικού αερίου.

Γ) Ο κ. Πρόεδρος πρέπει να αξιοποιήσει όλους τους τεχνοκράτες ενώ εξέφρασε την πρόθεσή του, ότι είναι στην διάθεσή του Προέδρου για να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Δ) Πρέπει να προταθεί συμμετοχή των Ρώσων στις διαδικασίες εξόρυξης φυσικού αερίου στον τερματικό και στους αγωγούς ενώ να τους δοθούν στρατιωτικές διευκολύνσεις προκειμένου να έχουν απέναντί τους συμφέρουσα σενάρια.

Όλα καθορίζονται από συμφέροντα, επεσήμανε ο κος Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι η Ρωσία διαμηνύει ξεκάθαρα ότι αν μας βοηθήσει θα διαταράξει τις σχέσης της με την ΕΕ, τότε θα πρέπει, είπε, να της παρέχουμε αμοιβαίο όφελος.

Η λύση είπε ο κ. Λιλλήκας είναι στα χέρια μας, προσθέτοντας ότι το Ταμείο Αλληλεγγύης μπορεί να αποφέρει ένα σεβαστό ποσό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top