Προσοχή: Αν σε πιάσουν να οδηγείς ανασφάλιστο ΙΧ, θα στα πάρουν όλα και θα σε αφήσουν και ταπί!

Διορία έως τις 15 Απριλίου

Αν κυκλοφορείς άνετος, ωραίος και γρήγορος σαν άλλος «Κίτ» με ανασφάλιστο όχημα στους δρόμους, σε ενημερώνω πως τα αστειάκια τελειώνουν, αφού από δω και στο εξής εκτός από τους εξονυχιστικούς ελέγχους της τροχαίας και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα πραγματοποιεί δύο φορές το χρόνο διασταυρώσεις μεταξύ του αρχείου οχημάτων του υπουργείου Οικονομικών και του αρχείου ασφαλισμένων οχημάτων των ασφαλιστικών εταιρειών.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» που θα ψηφισθεί στη Βουλή κάθε αυτοκίνητο που έχει άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας πρέπει να είναι ασφαλισμένο ανεξαρτήτως αν χρησιμοποιείται ή παραμένει "εν τοις πράγμασι" ακίνητο.

Πως θα τιμωρούνται οι παράνομοι

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ που θα εντοπισθούν από την διασταύρωση να έχουν στην κατοχή τους ανασφάλιστο όχημα θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο από την ΓΓΠΣ με το οποίο θα καλούνται εντός 8 ημερών να προχωρήσουν στην ασφάλισή του καταβάλλοντας και παράβολο υπέρ του Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

Εφ όσον εντοπισθούν από έλεγχο των αστυνομικών αρχών να κυκλοφορούν ανασφάλιστοι θα αφαιρείται το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας για δέκα ημέρες και θα επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ εφ όσον το ανασφάλιστο όχημα είναι επιβατικό ΙΧ και πρόστιμο 250 ευρώ εάν αφορά δίκυκλα.

Εάν τα ανασφάλιστα οχήματα εμπλακούν σε ατύχημα, τότε όπως αναφέραμε και στο παρελθόν στο star.gr, θα αφαιρείται το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας για δυο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για τρία έτη.

Η διορία

Το νομοσχέδιο δίδει διορία σε όσους κυκλοφορούν με ανασφάλιστο όχημα να αποφύγουν τις νέες αυστηρότερες κυρώσεις εφόσον ασφαλισθούν έως τις 15 Απριλίου 2013!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top