Ας λέει ό,τι θέλει η τρόικα: Πρώτη στην Ευρώπη στη δημοσιονομική προσαρμογή η Ελλάδα

«Πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση πρωτογενούς ελλείμματος την τρ��ετία 2009-2012»

Ας λέει ό,τι θέλει η τρόικα: Είμαστε οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη!

Σύμφωνα με την έκθεση που εκπόνησαν το Lisbon Council και η Berenberg Bank, η Ελλάδα αναδεικνύεται πρώτη μεταξύ 20 χωρών της Ευρώπης σε ότι αφορά στη συμμόρφωση για την επίτευξη δημοσιονομικής προσαρμογής και τη προώθηση μεταρρυθμίσεων. Ειδικότερα, παίρνει την υψηλότερη βαθμολογία (8,2 με άριστα το 10 ) και την υψηλότερη θέση μεταξύ 20 εξεταζόμενων χωρών σε ότι αφορά την ταχύτητα προσαρμογής στην οικονομική κρίση.

Η Ελλάδα, όπως αναφέρεται, κατάφερε να μειώσει δραστικά το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση πρωτογενούς ελλείμματος την τριετία 2009-2012.

Η έκθεση εστιάζει στο ότι στο τέταρτο τρίμηνο 2012 οι ελληνικές εξαγωγές εκτός της ΕΕ αυξήθηκαν κατά 30,4% σε ετήσια βάση. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα ξεχωρίζει ως η χώρα με την πιο σοβαρή δημοσιονομική συμπίεση και ως �� χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την ύφεση.

«Μετά την σκληρή λιτότητα που έχει ήδη εφαρμοσθεί , οι περισσότερες από τις χώρες της κρίσης στην περιφέρεια της Ευρωζώνης χρειάζονται μόνο μικρές περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία) ή καθόλου (Ιταλία)», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top