Επίθεση εφοριακών σε Στουρνάρα: Είσαι αλαζόνας, δική σου ευθύνη η κατάρρευση των εσόδων!

Τον καλούν να αναλάβει τις ευθύνες του και μιλούν για απουσία κεντρικού σχεδιασμού

Σφοδρή επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσαν οι εφοριακοί, κατηγορώντας τον για αλαζονεία και αποδίδοντας του την πλήρη ευθύνη για την υστέρηση των εσόδων.
Όπως τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων των ΔΟΥ, η κατάρρευση των εσόδων οφείλεται στη «βάρβαρη πολιτική των χαρατσιών, το άδικο φορολογικό σύστημα και την αποδυνάμωση των φορολογικών υπηρεσιών».
Παράλληλα, οι εφοριακοί κάνουν λόγο για απουσία κεντρικού σχεδιασμού και για εμπάθεια του οικονομικού επιτελείου.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ:
«Τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, για τα έσοδα του Ιανουαρίου, καταγράφουν με τον πλέον σαφή τρόπο, μια σκληρή πραγματικότητα. Για άλλη μια φορά, η ΠΟΕ –ΔΟΥ επισημαίνει :
1. Οι ευθύνες για την κατάρρευση αυτή, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ! Οι ευθύνες είναι στην βάρβαρη φορολογική πολιτική των χαρατσιών, στο άδικο φορολογικό σύστημα, στην αποδυνάμωση των φορολογικών υπηρεσιών (αντί για την ενίσχυσή τους, όπως ακόμη και η Τρόϊκα ζητά πλέον), στην απουσία κεντρικού σχεδιασμού κλπ, τακτικών και προληπτικών ελέγχων κλπ.
2. Σε ποιά χώρα του κόσμου η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, θέτει συγκεκριμένους στόχους στις υπηρεσίες (και με βάση αυτούς τους στόχους καθαιρεί ή μετακινεί υπαλλήλους) ενώ η ίδια διατηρεί για τον εαυτό της το δικαίωμα, να πέφτει έξω στις προβλέψεις και να το αποδίδει σε… απλές αστοχίες;
3. ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον κ. Στουρνάρα να προχωρήσει στον αναγκαίο κοινωνικό διάλογο και να εγκαταλείψει την αλαζονεία και τον δογματισμό των προκατόχων του, την οποία ακολουθεί πιστά. Η εμπάθεια συμβούλων του για τις φορολογικές υπηρεσίες, δεν μπορεί να είναι το μοναδικό κριτήριο για τις αποφάσεις του. Η πολύχρονη (από τη δεκαετία του 1990) προϋπηρεσία του, σε θέσεις ευθύνης, επιτροπές κλπ στο Υπουργείο Οικονομικών ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ, ΠΡΟΣΩΠΩΝ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Τον καλούμε να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του.
4. Η ΠΟΕ –ΔΟΥ για μια φορά ακόμη, επαναφέρει τις προτάσεις της (Δελτίο Τύπου 28.6.2012 και 31.1.2013) για τα θέματα των χρεών και της φορολογικής πολιτικής. Αν κάποιοι είχαν ακολουθήσει, την σοβαρότητα, την επιστημονική ανάλυση και την εμπειρία μας, σήμερα ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΗ την απώλεια εσόδων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top