«Η κατάσταση στην Ευρωζώνη έχει βελτιωθεί»

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Άσμουσεν

​Ο Γεργκ Άσμουσεν δήλωσε ότι «η κατάσταση στην Ευρωζώνη έχει βελτιωθεί, αλλά δεν πρέπει να οδηγήσει σε χαλάρωση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών».

Το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πρόσθεσε ��τι «η κρίση σίγουρα δεν έχει ακόμη τελειώσει», ωστόσο εμφανίστηκε «συγκρατημένα αισιόδοξος», μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης το Κολέγιο του Βερολίνου για την Οικονομία και το Δίκαιο.

Ο Άσμουσεν διαπίστωσε βελτίωση της κατάστασης στην Ευρωζώνη σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από 12 μήνες, αλλά τόνισε ότι «αυτό δεν θα πρέπει να οδηγήσει κανέναν σε χαλάρωση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών» και χαρακτήρισε την αδράνεια από την πλευρά των κυβερνήσεων ως τον σημαντικότερο κίνδυνο για τη νομισματική ένωση.

Αναφερόμενος στο μέλλον, ο Γερμανός οικονομολόγος προέβλεψε ότι θα σημειωθεί ελαφρά ύφεση, «με ελάχιστα αρνητική πραγματική ανάπτυξη», εμφανίστηκε δε καθησυχαστικός σχετικά με τον κίνδυνο πληθωρισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top