Σαφάρι για φοροφυγάδες στις τράπεζες

Εκατοντάδες αιτήματα για διασταυρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών

Σαφάρι για φοροφυγάδες στις τράπεζες
Στις τράπεζες «ψάχνει» τους φοροφυγάδες το υπουργείο Οικονομικών, διασταυρώνοντας καθημερινά τις καταθέσεις με τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος χιλιάδων φορολογουμένων.

Συγκεκριμένα μέσα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να εντοπίσει τους φοροφυγάδες ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα κρατικά ταμεία.

Εκατοντάδες είναι τα αιτήματα που φτάνουν καθημερινά στις τράπεζες, από το υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ, τις Εφορίες, με τα οποία ζητούν να πληροφορηθούν για συγκεκριμένους οφειλέτες, αν διατηρούν λογαριασμούς καταθέσεων, καθώς και το ύψος αυτών των καταθέσεων.

Στόχος είναι να διασταυρωθεί σε πρώτη φάση αν από το δηλωθέν εισόδημα δικαιολογείται το ύψος της κατάθεσης και σε δεύτερη φάση ελέγχεται η κίνηση των συγκεκριμένων λογαριασμών.

Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και διαρκείς και αφορούν κυρίως φορολογούμενους που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα. Δηλαδή η έρευνα εστιάζει αρχικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων όπως είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι) καθώς στα επαγγέλματα αυτά εντοπίζονται οι μεγαλύτερ��ς διαφορές ανάμεσα στις δηλώσεις εισοδήματος και στα περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, ΙΧ, καταθέσεις).
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top