«Ράμπο» του ΣΔΟΕ «τα έψαλαν» σε νυχτερινά μαγαζιά και χιονοδρομικά!

Η κρίση και η... προειδοποίηση "έσωσαν" τους επιχειρηματίες!

«Ράμπο» του ΣΔΟΕ «τα έψαλαν» σε νυχτερινά μαγαζιά και χιονοδρομικά!

Χριστουγεννιάτικους ελέγχους σε καταστήματα, νυχτερινά μαγαζιά και χιονοδρομικά κέντρα για έκδοση αποδείξεων και απόδοση ΦΠΑ πραγματοποίησαν χθες βράδυ οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ.

Οι άντρες του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος που συνολικά όργωσαν 60 νυχτερινά μαγαζιά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα εντόπισαν 24 παραβάτες και 358 συνολικά παραβάσεις.

Βάσει των ελέγχων, το ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 25%, και είναι χαμηλότερο σε σχέση με άλλες χρονιές που ανάλογες μέρες έφτανε στο 40%.

Όπως υποστηρίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ, αυτό οφείλεται πρώτον στην κρίση που κάνει τους καταστηματάρχες πιο προσεκτικούς, αλλά και στο γεγονός ότι οι έλεγχοι είχαν προαναγγελθεί, επομένως οι καταστηματάρχες είχαν λάβει τα μέτρα τους!!!

Σημειώνεται πως οι νυχτερινοί έλεγχοι δεν ήταν τόσο εμφανείς όσο οι έλεγχοι που έγιναν στην αγορά, αφού δεν φορούσαν φωσφορούχα γιλέκα με τα διακριτικά του Σώματος, αλλά παρίσταναν τους πελάτες!

"Σαφάρι" ελέγχων πραγματοποιήθηκε και σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς όπως η Αράχωβα, η Βασιλίτσα, το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα, τον Άγιο Αθανάσιο, το Μέτσοβο και το Βέρμιο, εστιάζοντας κυρίως στα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα των περιοχών.

Οι έλεγχοι σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχιστούν σε 24ωρη βάση καθ' όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου!

Βίντεο Mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top