7 τρόποι για να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά σπυράκια του γυμναστηρίου

Σώσε την επιδερμίδα σου από τα breakouts που προκαλεί ο ιδρώτας

Ακμή από τη γυμναστική

Η ακμή που σχετίζεται με την προπόνηση είναι πρόβλημα για πολλές γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα. Ο αυξημένος ιδρώτας, η βρωμιά και τα έλαια μπλοκάρουν τους πόρους, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει το δέρμα να αντιδράσει με τη μορφή της ανεπιθύμητης ακμής.

Αυτό είναι το πιο διαχρονικό και chic φθινοπωρινό μανικιούρ

Πώς μπορούμε λοιπόν να αποτρέψουμε την επίδραση αυτών των βακτηρίων στην επιδερμίδα μας;

1. Αποφεύγουμε το μακιγιάζ όσο γυμναζόμαστε
Το πλύσιμο του προσώπου πριν από την προπόνηση μπορεί να σας απαλλάξει από βακτήρια και ρύπους που υπάρχουν ήδη στο δέρμα σας και μπορούν να εισχωρήσουν ευκολότερα στην επιδερμίδα μας αφού με την άσκηση ανοίγουν οι πόροι. Επιπλέον το μακιγιάζ, ακόμη και οι κρέμες προσώπου ή το αντηλιακό μπορούν να μπλοκάρουν τους πόρους σας αυξάνοντας την ανάπτυξη των βακτηρίων. 

2. Πλένουμε το πρόσωπό μας και μετά την προπόνηση 
Αυτό εξυπακούεται... Προτίμησε ένα καθοριστικό με σαλικυλικό οξύ για να καθαρίσει τους πόρους από τον ιδρώτα και τα έλαια που έχουν συσσωρευτεί.

3. Ντους μετά την άσκηση
Εκτός από την ακμή στο πρόσωπο και η ακμή στο σώμα είναι ένα φαινόμενο που προκαλείται με την γυμναστική. Ένα δροσερό ντους θα αποτρέψει τα βακτήρια και τους μύκητες να “καθίσουν” στο δέρμα και να πολλαπλασιαστούν. 

4. Χρησιμοποιούμε πάντα καθαρή πετσέτα
Βεβαιώσου ότι σε κάθε νέα προπόνηση χρησιμοποιείς καθαρή πετσέτα και όχι αυτήν που ξέμεινε στην τσάντα γυμναστικής σου από την προηγούμενη φορά και όπου εκεί είναι ήδη συγκεντρωμένη βρωμιά και βακτήρια.

Δες πώς να εφαρμόσεις σωστά το υγρό κραγιόν για να μη σου τρέχει

5. Χρησιμοποιούμε καθαρό εξοπλισμό
Τόσο ο κοινόχρηστος εξοπλισμός αλλά ακόμα και ο δικός μας χρησιμοποιείται πολλές φορές χωρίς πλύσιμο. Ο καθαρισμός του εξοπλισμού πριν από τη χρήση, θα αποτρέψει την έκθεση σε βακτήρια και την βρωμιά στην οποία είναι εκτεθειμένο το δέρμα μας και προκαλούν την ανεπιθύμητη ακμή. Πάντα σκουπίζουμε τον εξοπλισμό μας είτε πρόκειται για γυμναστήριο στο σπίτι είτε για δημόσιο γυμναστήριο. 

6. Επιλέγουμε τα σωστά ρούχα
Φροντίζουμε να φοράμε άνετα υφάσματα που αναπνέουν μιας και αν ο ιδρώτας παγιδευτεί κάτω από υφάσματα που δεν αναπνέουν, μπορεί να οδηγήσει σε εκρήξεις. Επίσης καλύτερα να μην κολλάνε στο δέρμα γιατί ενδέχεται να το ερεθίσουν και να προκαλέσουν brekouts.

7. Πλένουμε πάντα τα ρούχα γυμναστικής μετά από κάθε προπόνηση  
Τα ιδρωμένα ρούχα συγκεντρώνουν βακτήρια και μύκητες που οδηγούν σε ακμή, γι' αυτό φροντίζουμε να πλένουμε ακόμα και τα καπέλα.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top