Eσύ καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου;

Δες τι πρέπει να προσέξεις

καθαρισμός προσώπου

Πόσες φορές νιώθεις κουρασμένη να μπεις στη διαδικασία να αφαιρέσεις το μακιγιάζ και να ακολουθήσεις ένα σωστό καθαρισμό για το πρόσωπό σου. Ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα πολλές καταλήγουμε στα γνωστά μαντιλάκια καθαρισμού κι αυτό δεν έχει και τόσο καλές συνέπειες στην επιδερμίδα μας.

Ο καθαρισμός του προσώπου μας είναι από τα βασικά βήματα της καθημερινής μας περιποίησης που δεν πρέπει να παραμελούμε αν θέλουμε να διατηρούμε ένα καθαρό λαμπερό πρόσωπο, μακριά από τα σημάδια του χρόνου και τα breakouts.

Και δυστυχώς οι περιβαλλοντικοί παράγοντες κάνουν ακόμα πιο απαραίτητη την όλη διαδικασία, αφού οι ρύποι που μαζεύονται στην επιδερμίδα μας μαζί με το μακιγιάζ δημιουργούν ένα ''επικίνδυνο'' στρώμα για την επιδερμίδα μας. Από την άλλη το ντεμακιγιάζ με τα απλά μαντιλάκια καθαρισμού μπορεί από τη μια να μην είναι χρονοβόρο, όμως συνήθως αφήνει υπολείμματα με αποτέλεσμα να ξυπνάμε με breakouts και panda eyes.

Αλάτι: Ποια τα είδη του και πώς εντάσσονται στη διατροφή μας

Πίστεψέ με αυτή η ώρα που αφιερώνεις το βράδυ, ενώ το μόνο που θέλεις είναι να ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου αξίζει και με το παραπάνω.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν για εσένα τους πιο σωστούς και καλύτερους για την επιδερμίδα σου τρόπους ντεμακιγιάζ, που θα πρέπει να εντάξεις στην καθημερινή σου περιποίηση, για να μας ευχαριστείς αργότερα...

1. Micellar Water

Πρώτο και καλύτερο το αγαπημένο μας ''θαυματουργό'' νερό που τα τελευταία χρόνια έχει εκτοπίσει κάθε άλλο προϊόν καθαρισμού από το μπουντουάρ μας. Σου έχω μιλήσει γι' αυτό και στο παρελθόν μιας και είναι εντυπωσιακό πως με μια κίνηση τα μικκύλια εγκλωβίζουν την βρωμιά, τους ρύπους και το μακιγιάζ χωρίς να χρειάζεται να τρίβουμε το πρόσωπό μας με σκληρές κινήσεις. 

Διάβασε ακόμα: H skincare guru της Victoria Beckham προτείνει μόνο 3 απλά βήματα για την πρωϊνή μας beauty routine.

 

2. Cleansing Oil

Μια εξαιρετική επιλογή ειδικά για εσένα που φοράς αρκετά βαρύ μακιγιάζ. Το έλαιο καθαρισμού αποδομεί το μακιγιάζ γεγονός που καθιστά εύκολη την αφαίρεσή του χωρίς να αφήνει υπολείμματα. Εφάρμοσε το λάδι με καθαρά χέρια  και με απαλές κυκλικές κινήσεις κάνε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπό σου πριν το ξεπλύνεις με καθαρό νερό.

3. Cleansing Balm

Η εξέλιξη του cleansing oil και σε πιο στέρεη μορφή με τρομερή αποδοτικότητα. Βάλε στα χέρια σου μια μικρή ποσότητα και με στεγνά χέρια κάνε απαλό μασάζ ώστε να το δεις σταδιακά να λιώνει χωρίς να πιέζεις το πρόσωπό σου. Στη συνέχεια ξέπλυνε με νερό.

4. Microfiber makeup removers

Last but not least... Αυτά τα μαντηλάκια αφαίρεσης του μακιγιάζ σου δεν έχουν καμία σχέση με τα μαντηλάκια καθαρισμού. Μοιάζουν περισσότερο με πολύ μικρές πετσετούλες και διαθέτουν μικροϊνες που ενεργοποιούνται όταν βραχούν με νερό για να απορροφήσουν κάθε ίχνος από το μακιγιάζ μας. Όταν τελειώσουμε με τον καθαρισμό, την πλένουμε για να την επαναχρησιμοποιήσουμε. Η δυνατότητά τους αυτή μας βοηθά να εξοικονομήσουμε χρήματα αλλά και να προστατεύσουμε το περιβάλλον.

Επιμέλεια: Κατρίνα Πίτρακκου
Πηγή: Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top