Παραίτηση του Αντ. Πρέκα από το «Έθνος»

Φεύγει μετά από 18 χρόνια στην εφημερίδα

Την παραίτησή του από την διεύθυνση του «TV Έθνος» αλλά και γενικά την εφημερίδα «Έθνος» υπέβαλε ο Αντώνης Πρέκας, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος μιλώντας τηλεφωνικά στην εκπομπή «TV Weekend». O κ. Πρέκας χαρακτήρισε ως «διαζύγιο κοινή συναινέσει, που δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, μετά από τόσα χρόνια που έχω περάσει εκεί».

Ως αιτία για την απόφασή του στάθηκε η απόφαση της έκδοσης της εφημερίδας να σταματήσει το πολιτιστικό ένθετο «Έθνος Out» και να αντικατασταθεί από άλλο lifestyle ένθετο. Ο κ. Πρέκας χαρακτήρισε «ιστορικό λάθος» την απόφαση αυτή, έδειξε κάποια πικρία γιατί δεν είχε καν ενημέρωση για αυτήν την πρόθεση, ωστόσο ευχήθηκε να κάνει ο ίδιος λάθος και η νέα προσπάθεια να πάει καλά.

Ο κ. Πρέκας θυμήθηκε με συγκίνηση το 1993 την έκδοση για πρώτ�� φορά του «TV Έθνος», που όπως είπε ήταν μια ιδέα του τότε διευθυντή της εφημερίδας Δημήτρη Βάρου και τολμηρή απόφαση της οικογένειας Μπόμπολα, που εκτόξευσε την κυκλοφορία της εφημερίδας από τις 65.000 φύλλα σε υπερδιπλάσιο αριθμό. Ευχήθηκε η απουσία του να μην επηρεάσει την πορεία του περιοδικού.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε μείωση μισθού, ωστόσο διέψευσε ότι αυτή έφτανε στο 50% ούτε ότι ήταν ο βασικός λόγος για την αποχώρησή του. Επίσης, διευκρίνισε ότι η απόφαση δεν είναι εν θερμώ αλλά πέρασαν 15 μέρες που επεξεργάστηκε την κίνησή του αυτή, ενώ διέψευσε όσους υποστηρίζουν ότι έχει βρει ήδη άλλη στέγη. Τέλος, επανέλαβε ότι το διαζύγιο είναι συναινετικό και το κλίμα με τους ιδιοκτήτες της εφημερίδας άριστο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top